Plena ocupació dels horts urbans ecològics de Tàrrega

S'han adjudicat les 28 parcel·les habilitades en un solar municipal

ACN
20 de juny del 2016
Actualitzat a la 1:26h
Imatge d'un grup d'usuaris dels horts urbans de Tàrrega
Imatge d'un grup d'usuaris dels horts urbans de Tàrrega | Aj Tàrrega
L'Ajuntament de Tàrrega ha adjudicat les 28 parcel·les habilitades en un solar municipal com a horts urbans ecològics, una iniciativa que va començar fa quatre anys. Els usuaris tenen l'oportunitat de fer un hort destinat a l'autoconsum amb l'objectiu de promoure l'alimentació saludable, la integració social i la pràctica de l'horticultura com alternativa de lleure. L'adjudicació té caràcter temporal i s'allargarà fins a l'octubre. Els excedents es donen al Banc dels Aliments.
Cada parcel·la fa 50 metres quadrats i s'han habilitat en un solar municipal situat a la cantonada dels carrers Canal d'Urgell i Bellpuig, a la zona oest d'expansió urbana.

Els usuaris participen en tallers d'horticultura ecològica on reben consells per part d'un professional. L'assessorament tracta sobre com fer compostatge o elaborar el propi el planter així com l'ús de fauna i productes no químics per combatre plagues.

Excedents que es donen al Banc d'Aliments

Els excedents dels horts urbans de Tàrrega es donen al Magatzem d'Aliments Solidaris (Banc d’Aliments), fet que reforça el caràcter social d'aquesta iniciativa, segons el consistori. S'hi recol·lecten fruites, verdures i hortalisses, cada any amb més varietat de producte.

La finca dels horts urbans ocupa una superfície total de 2.600 metres quadrats i disposa de reg per degoteig, magatzem d'eines, hivernacle i compost entre altres serveis. Aquesta iniciativa va arrencar fa quatre anys i s'ha consolidat temporada rere temporada com una de les propostes socials de més acceptació a la ciutat.