La UdL crea un videojoc «antibullying»

El joc redueix un 36% els conflictes entre alumnes a les escoles

Redacció
17 de juny del 2016
Actualitzat a les 14:27h
Captura d'imatge del videjoc
Captura d'imatge del videjoc | UdL

La Universitat de Lleida ha desenvolupat un videojoc que vol ser una eina per prevenir l'assetjament a les aules, ja que s'ha confirmat que redueix un 36% els conflictes entre alumnes a les escoles i incrementa en un 11% el rendiment escolar.

Una desena d'instituts i set escoles de la demarcació de Lleida han participat en aquesta prova pilot i, a partir del curs vinent, tots els centres que en vulguin disposar el podran adquirir per 240 euros.

Ara bé, la investigadora de la UdL, Gemma Filella, ha reclamat a la Generalitat que pugui assumir el cost global perquè es pugui estendre a tots els centres com a eina bàsica per prevenir l'assetjament escolar, una xacra que pateix 1 de cada 10 nens a l'Estat, segons l'ONG Save the Children.

"Seria ideal que la consellera agafés un grup d'experts en aquest camp per consensuar un protocol que s'apliqués a tots els centres educatius i pogués oferir-los un certificat d'escola per a la convivència, amb una normativa clara, un programa de mediació i que es pogués implementar el videojoc", ha subratllat.