El PSC defensa la decisió de les pantalles de «La Roja» perquè Ros està per damunt de les comissions

Redacció
17 de juny del 2016
Actualitzat a la 1:54h
Àngel Ros, alcalde de Lleida
Àngel Ros, alcalde de Lleida | ACN
L'Ajuntament de Lleida instal·larà una pantalla gegant al pavelló de l'Antorxa per seguir els partits de la selecció espanyola de futbol, en cas que aquesta s'acabés classificant per a les semifinals i la final de l'Eurocopa. Els grups municipals de CiU i ERC han lamentat que l'alcalde Àngel Ros hagi pres "unilateralment" aquesta decisió després que la proposta del PP fos rebutjada aquest dimecres en la Comissió d'Esports de la Paeria, amb els vots en contra de CiU, ERC-Avancem, el Comú i la Crida per Lleida-CUP, i l'abstenció del PSC.

Crítiques de l'oposició

Els republicans han demanat a l'equip de govern que doni a conèixer el cost que suposarà la iniciativa per les arques municipals, mentre el cap de llista del PP al Congrés el 26-J, José Ignacio Llorens, ha defensat que "l'alcalde de Lleida no ha tingut més remei que rectificar".
Els grups municipals de CiU i ERC a l'Ajuntament de Lleida han mostrat el seu malestar arran de la decisió de l'alcalde de Lleida d'instal·lar una pantalla gegant per seguir els partits de la selecció espanyola de futbol, si aquesta arriba a semifinals o a la final de l'Eurocopa que s'està disputant a França.

La proposta del Partit Popular d'instal·lar pantalles gegants a la ciutat de Lleida per seguir els partits de l'Eurocopa de la selecció espanyola va ser rebutjada en comissió, amb els vots contraris de CiU, ERC, el Comú i la Crida per Lleida, i l'abstenció del PSC per "raons d'ordre econòmic que convidaven a la prudència abans de prendre una decisió", segons ha explicat el portaveu de CiU, Paco Cerdà. "No s'entén com una proposta de resolució que es rebutja en comissió, després es rectifiqui unilateralment per l'alcalde, canviant així les regles de joc pactades entre els grups municipals", ha lamentat.

Pel president del grup municipal d'ERC-Avancem, Carles Vega, actuacions com aquesta "fan palès que la prioritat de Ros és embolicar-se amb la bandera espanyola per demostrar que més espanyol que ell no hi ha ningú, enlloc de treballar pel benestar de les persones". Els republicans, que defensen que "els diners públics s'han d'invertir en serveis i equipaments municipals i no posar-los al servei del nacionalisme espanyol", volen saber quin cost tindrà la instal·lació de la pantalla gegant i com es finançarà.

La Crida per Lleida-CUP també ha lamentat la decisió presa per l'alcalde de Lleida i el grup municipal també ha anunciat que formularà diferents preguntes en el pròxim ple en relació amb aquesta qüestió per saber quin cost tindrà per a l'erari públic i si hi ha pressupost previst en la partida econòmica corresponent o existeix una partida econòmica de diners provinents d'altres partides "amb què fer front a aquesta despesa extraordinària".
 
En cas contrari, la Crida també preguntarà si el govern municipal, "i per extensió els seus socis de Ciutadans i Partit Popular en aquest projecte", té intenció de dur la despesa que se'n derivi a reconeixement de crèdit del 2016 i, per tant, a "engrossir novament un concepte que s'ha compromès en reiterades ocasions a disminuir".

Davant les crítiques de CiU, ERC i la Crida-CUP, la primera tinenta d'alcalde Montse Mínguez ha volgut deixar clar que "les comissions són informatives tal com el seu nom indica". En aquest sentit, ha remarcat que "la Junta de govern local, el Ple i l'alcalde són els que tenen la decisió i que poden adoptar els diferents acords". "Comissions informatives serveixen per informar i juntes de govern, els plens i l'alcalde són després els que prenen la decisió", ha sentenciat" Mínguez.