VÍDEO Segons Ford, una de les sis millor carreteres d'Europa és a Lleida

Després de més de 15.000 quilómetres de recerca. La C-462 de Solsona a La Seu d'Urgell i la Ma-10 de Sóller a Pollença figuren entre les escollides

La C-462 escolida entre les sis millor carreteres d'Europa
La C-462 escolida entre les sis millor carreteres d'Europa | Ford
Nació Motor
15 de juny del 2016
Actualitzat a les 18:27h











Els enginyers de Ford Performance condueixen habitualment per algunes de les carreteres més exigents de tot el continent per posar a prova els models en desenvolupament en els entorns més difícils. La companyia també compta amb dècades d'experiència buscant les carreteres perfectes perquè els periodistes de motor puguin provar nous vehicles.

Tot això va donar lloc a una recerca i classificació d'un any de durada per un equip que va recórrer un total de 15.000 quilòmetres en la seva recerca de l'itinerari europeu definitiu. El veterà periodista especialitzat en motor Steve Sutcliffe, amb més de 750 llançaments de models en 42 països, en col·laboració amb Ford i BP/Castrol, va posar la seva experiència a disposició d'un projecte que combina rutes de reconegut atractiu amb petites joies poc conegudes.

Al llarg de sis vídeos, Sutcliffe es posa al volant per explorar cada carretera, oferint alhora dades històriques i culturals en cada ubicació. "És al·lucinant el llistat de carreteres que s'han quedat fora de la llista, però és que no estàvem buscant només corbes sinuoses per tenir contents als fanàtics del motor. Hem puntuat cada ruta en categories com emoció, qualitat de la superfície de la carretera, accessibilitat, hospitalitat, paisatges i serveis de restauració", explica Sutcliffe, expilot de competició. "Els entusiastes del motor coneixeran algunes de les carreteres, com la Autopista Transfagarasan de Romania, però potser no la C-462 catalana. En certa manera, ens agradaria guardar-nos aquestes carreteres per a nosaltres, però quan són bones, cal compartir-les".