Les Borges Blanques restaura la premsa d'oli del segle XVII ubicada al parc del Terrall

Els treballs, amb un pressupost de 6.000 euros, s'allargaran unes tres setmanes

ACN
14 de juny del 2016
Actualitzat a les 14:28h
Imatge dels treballs de restauració de la premsa d'oli
Imatge dels treballs de restauració de la premsa d'oli | ACN
L'Ajuntament de les Borges Blanques ha iniciat aquesta setmana els treballs de restauració de l'antiga premsa de barra ubicada al parc del Terrall de la localitat. La premsa, construïda amb fusta per la producció d'oli d'oliva, és una de les més antigues que es conserven a l'estat espanyol, ja que data del segle XVII.

L'actuació, amb un pressupost de 6.000 euros i un termeni d'execució de tres setmanes, permetrà reforçar l'estructura per evitar possibles despreniments, netejar i saneja les separacions i petites esquerdes de la fusta, que seran segellades amb morter de calç, i dotar-la d'un tractament contra insectes i de diverses capes de pintura protectora.
 
La regidora de Governació, Núria Palau, ha destacat que d'aquesta manera el consistori "vol garantir la seguretat de la població", ja que a l'entorn de la zona del parc del Terrall on s'ubica la premsa "hi juguen infants i hi passegen molts adults, a més de conservar un dels elements històrics més emblemàtics de les Borges".

Així mateix, l'Ajuntament també busca dignificar la premsa d'oli del segle XVII, coneguda popularment com a premsa romana, tenint en compte que forma part del patrimoni cultural de les Borges Blanques.