La campanya forestal arrenca a Lleida amb un miler de bombers i amb el perill de la sequera

A la demarcació hi ha 272 bombers funcionaris i els 604 voluntaris

ACN
14 de juny del 2016
Actualitzat a les 14:07h
La campanya forestal s'ha presentat a Lleida
La campanya forestal s'ha presentat a Lleida | ACN
La campanya forestal arrenca oficialment aquest dimecres 15 de juny amb sequera acumulada a tot Catalunya. A la regió d'emergències de Lleida es comptarà amb un miler d'efectius, ja que als 272 bombers funcionaris i els 604 voluntaris, s'hi afegeixen fins al 15 de setembre que dura la campanya 98 persones contractades més, entre guaites i auxiliars forestals. Lleida és la regió d'emergències que compta amb més bombers voluntaris, com els del parc de Seròs, que denuncien més esquerdes a l'edifici i reclamen equipament necessari.

Està previst que el director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Juli Gendrau, es reuneixi amb l'alcalde de Seròs (Segrià), Gabriel Pena, aquest mateix dimarts per "analitzar la situació".

L'inspector en cap del Cos d'Agents Rurals, Antoni Mur, ha explicat que a Lleida la campanya arrenca força bé gràcies a les pluges de les últimes setmanes però que cal estar alerta a les altes temperatures i el vent i també a l'inici de la campanya de sega de cereal.

En aquest sentit, ha destacat que els incendis agrícoles a l'Urgell, la Segarra i la Noguera s'han reduït més d'un 90% en un any gràcies a la prevenció i la conscienciació dels agricultors i a l'ús d'uns extintors més efectius per apagar la palla.