Uceda vincula C's amb el «catalanisme històric» que volia reformar Espanya

El cap de llista per Lleida remarca que el seu partit vol reformar el país "des d'un punt de vista sorgit a Catalunya"

Óscar Uceda, candidat de C's a Lleida
Óscar Uceda, candidat de C's a Lleida | C's
ACN
13 de juny del 2016
Actualitzat a les 19:56h
El cap de llista al Congrés per Lleida de Ciutadans (C's) per Lleida a les eleccions del 26-J, Óscar Uceda, ha invitat aquest dilluns a "tot el votant moderat que pugui tenir sentiments de catalanitat com té C's i que no sigui independentista que pugui trobar un partit de centre moderat com Ciutadans on es trobi còmode a l'hora de donar el seu vot".

En concret, el candidat s'ha adreçat als votants d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) però també al votant de Convergència "que no es troba a gust amb aquesta deriva del partit cap a la radicalitat".

Uceda ha remarcat que Ciutadans "és un partit sorgit a Catalunya" i "és l'únic que planteja una visió de reforma d'Espanya des d'un punt de vista sorgit a Catalunya", un projecte polític "que ha estat sempre el somni del catalanisme històric". Tot i això, ha deixat clar que C's "no és un partit nacionalista" i que aposta "per una Catalunya plural però també per una Espanya plural".

Per això, Ciutadans vol aportar aquesta "visió des de Catalunya per transformar Espanya" i el partit es mostra convençut que "ho pot fer" amb un "programa centrista, que aposta per la reforma i no pel trencament entre els diferents territoris de l'Estat tenint en compte la seva diversitat però sense arribar mai al trencament", ha afirmat Uceda. Per això, ha defensat la necessitat de "buscar vies de convivència, tant en els temes socials i territorials com en la resta, des de la centralitat i des del consens".

Uceda s'ha mostrat convençut que "comença a haver-hi un desencís entre el votant de sempre de CDC i aquesta vessant més revolucionària, més trencadora i més antisistema que està agafant el partit".