La PAH desbloqueja tres casos de dació en pagament, lloguer social i deutes amb Ibercaja

Els membres de la plataforma han ocupat l'oficina de Rambla Ferran i ha dialogat amb el responsable de la sucursal, que s'ha compromès a solucionar els problemes

À.Ll
13 de juny del 2016
Actualitzat a les 12:08h
Membres de la PAH, amb Mossos d'Esquadra
Membres de la PAH, amb Mossos d'Esquadra | Sergi Queralt / NacióLleida
Una desena de membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Lleida s'han tancat aquest dilluns l'oficina d'Ibercaja de la Rambla Ferran per exigir la solució de tres problemes que afectaven membres del col·lectiu.

Fins al lloc de l'ocupació s'hi han desplaçat diversos agents dels Mossos d'Esquadra, que s'han tancat amb els membres de la plataforma dins la sucursal per intentar arribar a un acord respecte a l'ocupació.

El diàleg entre les dues parts ha aconseguit desbloquejar la situació, de manera que s'han resolt els problemes pels quals protestava la PAH. Un membre de l'assemblea ha indicat a NacióLleida que Ibercaja s'ha compromès a revisar les peticions.
 

Façana de l'oficina d'Ibercaja a Lleida Foto: Sergi Queralt / NacióLleida

 
En el primer cas, s'ha arribat a un acord amb un afectat que demanava la dació en pagament. En el segon, que es tractava d'una persona que demanava la condonació del deute després d'un desnonament, Ibercaja ha demanat la documentació que acredités que aquesta persona no tenia fons. Finalment, el tercer cas, que era el d'una persona que havia d'entrar a un pis de lloguer social, s'ha solucionat amb el compromís que hi podrà entrar en el període màxim de 15 dies.