Serret diu que la manca de pressupost afectarà regadius i nous llocs de treball

La consellera d'Agricultura assegura que el no als comptes és "una oportunitat perduda" pel seu departament, que per primer cop en cinc anys augmentava les partides | L'obertura de mercats i l'ajuda a les assegurances, altres àmbits que es veuran perjudicats

La consellera Meritxell Serret
La consellera Meritxell Serret | Adrià Costa
12 de juny del 2016
Actualitzat a les 2:15h
La consellera d'Agricultura de la Generalitat, Meritxell Serret, considera que el rebuig de la CUP als pressupostos del 2016 són "una oportunitat perduda" pel departament, que després de cinc anys de retrocessos disposava enguany d'un augment de les partides.
 
En declaracions a NacióLleida, Serret assegura que el fet de no tenir nous comptes significa que no es podrà disposar dels 34 milions d'augment que s'havia calculat, per la qual cosa el que li tocarà fer a partir d'ara serà pensar en "minimitzar l'impacte" sobre el sector que provocarà la pròrroga pressupostària.

​En aquest sentit, Serret apunta que el fet de no disposar dels 337 milions que l'executiu de Puigdemont havia previst per a la conselleria suposarà retrocesos en nombrosos àmbits, entre els quals s'hi troben la modernització de regadius del Segarra-Garrigues, les ajudes a les assegurances per a pagesos, l'obertura de nous mercats a l'estranger o algunes ampliacions de plantilles com les dels Agents Rurals. En aquest sentit, Serret indica que la quinzena de places de subinspector que s'havien d'obrir a concurs enguany quedaran paralitzades.

Serret assenyala línies vermelles que no es poden traspassar
 
No obstant, la consellera ha indicat que el seu departament té unes línies vermelles que no creuarà tot i la manca de pressupostos. Així, Serret indica que el Govern intentarà mantenir el cofinançament de projectes amb la Unió Europea "tot i que Madrid també ha baixat les seves aportacions en els darrers anys".
 
Un altre dels àmbits és el de sanitat animal i vegetal com són les plagues, un sector que, segons la consellera, cal que l'impacte econòmic sigui el menys possible.
 
Davant d'aquesta situació, la consellera apunta que el seu departament haurà de revisar l'estratègia a seguir a partir d'ara, i que començarà a parlar amb els responsables dels sectors agraris, ramaders i de pesca per fer avinent els problemes que provoca aquest nou escenari polític.