Festival del Lleida a Madrid

Els lleidatans derroten el filial madrileny i jugarà la darrera eliminatòria del play-off d'ascens a Segona A | Marc Martínez, Julen Colinas i Urko Arroyo acosten el somni de la Segona A

Redacció
11 de juny del 2016
Actualitzat el 12 de juny a les 21:29h
Molo, celebrant el primer gol del Lleida
Molo, celebrant el primer gol del Lleida | Futbol Catalunya
El Lleida Esportiu jugarà per primera vegada la tercera i definitiva ronda de play-off d'ascens a Segona A després que aquest dissabte hagi aconseguit sotmetre el Reial Madrid en un partit molt ben plantejat per Idiakez. Els lleidatans han donat una lliçó de futbol i han guanyat 0 a 3 als blancs.

El tècnic basc ha dotat el mig del camp de múscul per frenar el joc de creació dels blancs, que no han tingut la fluïdesa que van demostrar la setmana passada al Camp d'Esports. El partit ha començat amb els papers canviats, amb un Lleida ben plantat i controlant la pilota i amb un Madrid que ha preferit tirar pilotes llargues buscant les seves referències en atac.
 
El porter Crespo ha hagut d'intervenir en un parell d'ocasions, però ni de bon tros ha patit de la manera que ho va fer la setmana passada. Els lleidatans, avui vestits de quadribarrats, han sabut portar el tempo del joc, sense rifar la bola ni entrar en precipitacions perilloses. No arribava amb perill, però la trama del joc li servia per anar deixant passar els minuts a l'espera d'alguna jugada que li donés avantatge.
 
Ha arribat al minut 28, quan Julen Colinas s'ha quedat sol davant del porter i ha estat tombat dins l'àrea quan intentava superar-lo. L'àrbitre no ha dubtat, i ha assenyalat expulsió i penal, que l'ha transformat Marc Martínez amb molta sang freda.
 
El gol ha animat els lleidatans amb la mateixa proporció que ha anat enfonsant el Castella, que amb un home menys tenia el repte de fer tres gols per superar l'eliminatòria. Ho han intentat, però amb els intents s'han quedat durant el tram final de la primera part.
 
Colinas i Urko rematen els blancs
 
A la segona, el Lleida ha mantingut el ritme imposat durant els primers 45 minuts fent un joc dur al mig del camp per controlar un rival que ha sortit disposat a cremar-se per intentar superar els quadribarrats.

Amb deu homes, els joves del filial s'han acostat amb cert perill, però qui ha perforat la porteria ha estat de nou el Lleida que aprofitant els espais de la defensa ha posat el 0 a 2 gràcies a un xut de Colinas que ha superat per dalt el porter. Era el minut 53.
 
Amb aquesta distància al marcador, el Lleida ha jugat a plaer, ben plantat en defensa, amb un Crespo excel·lent sota pals i amb uns davanters mòbils que han portat de corcoll la defensa d'un Reial Madrid tocat que progressivament ha anat abaixant els braços, i més quan al minut 68 Urko Arroyo ha ballat els madridistes per fer el 0 a 3. 
 
El gol del futbolista basc ha sentenciat definitivament el partit, que s'ha anat consumint sense més història i amb els afeccionats blancs anant desfilant per la grada.