Mas apel·la al vot de la «bona gent d'Unió» per aconseguir el segon diputat a Lleida

El president de CDC carrega contra els que "es posen al costat dels violents" i no dels Mossos d'Esquadra

Artur Mas, aquest dissabte a Lleida
Artur Mas, aquest dissabte a Lleida | CDC
ACN
11 de juny del 2016
Actualitzat a les 16:25h
El president de CDC, Artur Mas, ha apel·lat aquest dissabte des de Lleida al vot de la "bona gent d'Unió" per aconseguir el segon diputat a la demarcació. Conscient que Josep Maria Pelegrí va obtenir el passat 20-D 4.000 vots a Lleida i que als convergents els van faltar menys de 1.300, Mas ha recordat que en aquestes eleccions "no es presenta res que s'assembli a Unió", i ha demanat als seus electors que "aquest cop facin confiança a CDC, perquè representa l'espai central del país, allunyat de l'extrem de la dreta i de l'esquerra". En aquest punt, també ha aprofitat per carregar contra els que "es posen al costat dels violents" i no dels Mossos d'Esquadra i de la gent "que defensa la llibertat i la propietat".
 
Mas ha avisat que un diputat a Madrid el 26-J pot fer canviar moltes coses, i ha remarcat que Junts pel Sí ho està precisament comprovant ara. "Una part dels neguits que estem passant en aquest país és per un diputat que podia anar d'un costat a l'altre i va caure del costat d'aquell que ara crea totes aquestes dificultats", ha subratllat referint-se a la CUP.

Després de recordar que a Lleida van faltar molts pocs vots per tenir un segon diputat, ha demanat un esforç addicional en aquesta campanya, i ha reclamat obertament el vot d'aquelles persones que en les últimes dues cites electorals van apostar per Unió.

Els ha recordat que aquest cop no s'hi presenten, i els ha demanat que reforcin ara CDC, perquè "representa el màxim possible tot aquell gran espai central del país" situat entre els extrems, on d'una banda hi ha PP i C's i de l'altra Podem i CUP.

En aquest punt, ha tornat a criticar l'incompliment del pacte d'estabilitat per part dels cupaires, i també la seva actitud posterior. "Si no compleixes un pacte t'avergonyeixes i demanes disculpes, no presumeixes a sobre", s'ha queixat després que el diputat de la CUP Benet Salellas hagi culpat CDC del que ha passat amb els pressupostos.

Encara parlant d'extrems, ha carregat contra aquells que es posen al costat dels "pocs violents que es dediquen a cremar-ho tot", en lloc de donar suport "als que mantenen l'ordre públic i que defensen la llibertat i la propietat".