La iniciativa d'un nen de vuit anys de Sort per ajudar els refugiats

Aficionat a la cuina, en Joaquim Echevarria ha recaptat 128 euros muntat una parada de menjar ràpid a la fira de Rialp

Jordi Ubach
11 de juny del 2016
Actualitzat a les 12:43h
En Joaquim davant la seva parada a Rialp
En Joaquim davant la seva parada a Rialp | Juan Echevarria

Joaquim Echevarria, un jove veí de Sort de només vuit anys, ha donat una autèntica lliçó de solidaritat aquest passat dissabte a Rialp. El nen, que es confessa un gran aficionat a la cuina, va decidir muntar pel seu compte una parada de french toasts a la Fira d'Antics Oficis i Menestrals, amb l'objectiu de recaptar fons per ajudar els refugiats sirians. La jornada va anar força bé i en Joaquim va aconseguir un total de 128 euros que va destinar a "Bomberos en acción", una ONG que es troba actualment treballant en suport als refugiats.

El pare d'en Joaquim, Juan Echevarria, explica que el seu fill ha estat sempre un nen molt compromès amb les problemàtiques socials. "Sempre que veu les notícies es queda en xoc", assegura, i fruit d'això "ja fa temps que em va proposar fer alguna cosa per ajudar els refugiats".

De fet, va ser el mateix Joaquim qui va anar a l'ajuntament a demanar la instància per muntar la parada al costat de la del seu pare, que es dedica a la venda ambulant de ferro. 

La finalitat d'en Joaquim i de la seva família és ajudar a conscienciar sobre la problemàtica dels refugiats. "Més que els diners, que evidentment ajuden, el que realment té valor és que la iniciativa d'un nen de vuit anys ha tirat endavant", assegura Juan Echevarria, que reconeix que l'acció del seu fill "ens ha de fer reaccionar a tots".