1 de 10
Denúncia

La CUP denuncia irregularitats en la gestió dels càrrecs de confiança de la Diputació, que les nega

Els cupaires asseguren que la institució ha creat quatre llocs més dels que marca la llei, i assegura que una quinzena fan tasques que van més enllà de les seves atribucions | Fonts de la institució asseguren que la informació no és correcta i que les contractacions estan avalades pels serveis jurídics i passades per ple

per Redacció, Lleida | 10 de juny de 2016 a les 11:56 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de juny de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 
La CUP ha denunciat aquest divendres presumptes irregularitats a la Diputació de Lleida en referència al nomenament de càrrecs de confiança.

En un vídeo penjat al Facebook del grup provincial, la formació assegura que la institució ha creat 31 càrrecs quan la llei només en permet 27, alhora que denuncia que 15 d'aquests desenvolupen tasques que van més enllà de les seves atribucions, que s'emmarquen només en l'assessorament de presidència o dels grups polítics.


En aquest sentit, els cupaires van apuntant un per un els càrrecs directius i els sous que perceben, que en total puja a 1,4 milions d'euros segons càlculs de la formació anticapitalista.
 
Fonts de la Diputació neguen les informacions
 
Fonts de la Diputació de Lleida consultades per aquest diari han negat les informacions aparegudes al vídeo a l'assegurar que els sous no són els correctes ja que estan en brut i que el nombre de càrrecs de confiança està validat pels serveis jurídics de la casa i aprovat en sessió plenària.
 
D'aquesta manera, s'assegura que el nombre de càrrecs eventuals que té la institució és de 27 i no de 31 (16 pels grups polítics i 10 per la direcció a falta d'un càrrec per cobrir) i que les direccions de l'IEI, el Patronat de Promoció Econòmica, l'Organisme Autònom de Gestió de Tributs i el Patronat de Turisme estan coberts per funcionaris de carrera que no computen com a membres de confiança.

 

Participació