El Suprem confirma els 25 anys de presó per a l'acusat del crim de l'Alba a Tàrrega

Ha rebutjat el recurs presentat per la defensa i dóna la raó a la condemna imposada per l'Audiència de Lleida i ratificada pel TSJC

ACN
08 de juny del 2016
Actualitzat a les 10:29h
El jove ha estat condemnat a 25 anys
El jove ha estat condemnat a 25 anys | ACN
El Tribunal Suprem (TS) ha confirmat la sentència emesa el 4 de maig de 2015 per l'Audiència de Lleida i ratificada el 29 d'octubre pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en què condemnava a 25 anys de presó el jove de 19 anys que el 7 d'octubre de 2013 va matar de 23 ganivetades la seva exparella de 14 anys a Tàrrega.

EL TS va comunicar a les parts el passat 1 de juny que no admetia el recurs presentat per la defensa. Ara, a l'acusat només li queda demanar emparament al Tribunal Constitucional abans de l'1 de juliol.

El jove va ser condemnat a 25 anys de presó, tal com demanaven la fiscalia i l'acusació particular, representada per Marta Duró, després que el jurat popular declarés el jove culpable d'assassinat amb traïdoria i acarnissament amb l'agreujant de parentesc. A més de la pena de presó, quan surti, el noi no podrà comunicar-se o acostar-se a menys de 200 metres als pares i als dos germans de la víctima durant 30 anys i haurà d'indemnitzar la família amb 360.000 euros.
 
Després de tres dies de judici, els membres del jurat van decidir per unanimitat, el 23 d'abril de 2015, que el jove era culpable d'assassinat amb traïdoria i acarnissament amb l'agreujant de parentesc.

En la primera jornada del judici l'acusat va reconèixer haver mort la seva exparella de 14 anys, tot i que va assegurar que no recordava què va passar. Segons el veredicte del jurat, va quedar provat que la menor va rebre un total de 23 punyalades amb un ganivet de pesca submarina d'11,5 centímetres i nombrosos cops.