Seguint el fil roig de la història

Estem davant un moment on les forces del bipartidisme i els que no s'han presentat mai a les eleccions ja no són capaços de convèncer la gent per explicar-los el que succeeix de forma raonable

Alberto Garzón i Pablo Iglesias
Alberto Garzón i Pablo Iglesias | EFE
Adrià Calero
08 de juny del 2016
Actualitzat a les 11:01h
Aquest passat cap de setmana celebràvem a Madrid la XI Assemblea Federal d'Izquierda Unida, una trobada amb simpatitzants, militants, amics i amigues en el qual es van aprovar els documents de la nova proposta política de l'organització, una nova executiva en què Alberto Garzón va sortir escollit i ratificat com el nou coordinador Federal per dur a terme un projecte polític de regeneració; que integra la història i les lluites de l'organització i que la situa en la millor posició possible per als nous reptes als quals es va a enfrontar l'esquerra d'aquest país.

Democratitzar les institucions al
hora que es fomenten les reivindicacions als carrers, una major redistribució de la riquesa, frenar les privatitzacions, augmentar la inversió en el sector públic, recuperar els drets que mai s'haurien d'haver perdut i construir un bloc europeu amb tots aquells països que estan despertant.

El nou líder d'Esquerra Unida, amb l'equip amb el qual dirigirà l'organització, recull el testimoni de Cayo Lara, un dels millors coordinadors que ha tingut aquesta organització amb uns principis i conviccions que han estat un referent per a tots nosaltres. Un company que va tenir la ingent capacitat de reflotar una organització que semblava perduda. Es va deixar la pell al Congrés dels Diputats exercint una fèrria oposició, va saber ser el representant de totes i va exercir de coordinador tant de les majories com de les minories.

No va ser una Assemblea més, va ser el primer pas per guanyar el canvi que necessitem, el canvi pel qual van batallar nostres pares i les nostres àvies abans que ho féssim nosaltres; seguint el fil roig de la història a través de les lluites i els canvis de tots aquells que van portar drets i democràcia per a les classes populars d'aquest país.

Estem davant un moment on les forces del bipartidisme i els que no s'han presentat mai a les eleccions ja no són capaços de convèncer la gent per explicar-los el que succeeix de forma raonable i que continuïn obeint.
Les confluències han demostrat que un altre model polític és possible, un model que posa a la gent al centre i que gestiona millor el que s'havia fet per part dels altres partits.

El proper 26 de juny volem continuar la transformació que hem iniciat en els Ajuntaments del Canvi i a les comunitats autònomes on hem aconseguit responsabilitats de Govern. Sortim a guanyar els drets arrabassats, les pensions, a parar els desnonaments i a recuperar la sanitat i l'educació a la qual han decidit posar en mans d'uns pocs d'esquena a la gent comuna i contra els nostres interessos.

Iniciem la marxa cap a la transformació d'aquest país, i ho fem al costat de tots aquells que han estat en els carrers, però també tendint la mà a aquells que, fins i tot pensant en moltes coses diferent, han comprovat que necessitem un canvi real que posi solució a la situació que patim, estableixi les bases d'un futur en el qual no sobre ningú per tenir menys i situï a les persones en el centre de la política.