CiU rebutja que la Paeria posi a dit el representant al Consorci Lingüístic

El grup municipal demana informació detallada de la situació actual del procés de reelecció de la direcció i de la presidència de l'organisme

Toni Postius, líder de l'oposició a la Paeria
Toni Postius, líder de l'oposició a la Paeria | CiU
Redacció
06 de juny del 2016
Actualitzat a les 17:31h
El Grup Municipal de Convergència i Unió sol·licitarà l'equip de govern que consensuï amb la resta de grups municipals les actuacions a emprendre per part de l'Ajuntament de Lleida dins del Consorci de Normalització Lingüística.
 
Així, en la propera Comissió per les polítiques de drets i serveis a les persones demanarà informació detallada de la situació actual del procés de reelecció de la direcció i de la presidència del Consorci de Normalització Lingüística, tractat en la darrera reunió.
 
Alhora, instarà a que la persona representant de l'Ajuntament de Lleida dins del Consorci de Normalització Lingüística, presenti la informació abans de fer qualsevol tipus d'actuació, a l'efecte de poder-la consensuar entre tots els grups municipals.

Arran de la notícia publicada als mitjans de comunicació on s'afirmava que els consellers comarcals de Lleida s'oposaven a que l'Ajuntament de Lleida presidís el consell del Consorci de Normalització Lingüística, "creiem convenient que l'equip de govern ha d'informar de la situació actual que s'està produint dins d'aquest òrgan tenint en compte que afecta la Corporació municipal i, per extensió, a tots els grups del Ple", ha posat de relleu la regidora Marta Gispert.
 
En concret, des del Grup CiU es demana conèixer al detall tot allò que fa referència a la renovació de càrrecs i, en particular, a la direcció i representació de la Paeria. "Entenem que tot el que fa referència a la llengua és un tema d'actualitat a la ciutat i, per tant, és necessari estar-ne puntualment informats i poder consensuar qualsevol tipus d'actuació", ha concretat Gispert.