Religió

Comença el Ramadà

Durant trenta dies, els musulmans només podran menjar, beure aigua o tenir relacions sexuals quan la llum del Sol no sigui visible

per Redacció , 6 de juny de 2016 a les 02:04 |
Pregària multitudinària | Crsitóbal Castro
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de juny de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dilluns comença el mes islàmic del Ramadà. El costum implica un dejuni o sawn des de la sortida del sol fins a la seva posta, amb valors de solidaritat i família, tot recordant el mes en què es va revelar l'Alcorà. 

Durant aquest mes, el novè del calendari islàmic, les persones musulmanes s'abstenen de menjar, beure, practicar relacions sexuals, fumar o maquillar-se fins al vespre. No obstant això, estan dispensades les persones grans, els nens, els malalts, les embarassades, lactants o dones que tinguin la menstruació. 


Aquest mes se sincronitza amb la lluna i, per això, cada any el Ramadà s'avança unes dies. En aquest punt, la importància de veure una lluna nova en l'inici d'aquesta tradició és crucial ja que, en el calendari islàmic, els dies comencen i finalitzen quan es pon el sol i desapareix el darrer raig de llum. 

Durant aquests dies, els moments més esperats per a les famílies són els àpats del vespre o iftar. En aquests es poden arribar a trobar grans grups de gent que mengen, conversen i fan llargues sobretaules, amb algunes passejades nocturnes per facilitar les digestions. Durant el Ramadà, el dejuni propicia la reflexió, el recolliment i la introspecció. De fet, aquest és un símbol de germanor que, més enllà dels seus efectes més evidents, té un gran simbolisme darrere.

 

Arxivat a:
Cultura, religió, Ramadà, Islam
Participació