El festival d'acrobàcies aèries de Lleida atrau 4.000 persones

Uns 40 aparells han pres part en la quinzena d'actuacions aeronàutiques de diverses modalitats de vol que s'han organitzat

ACN
06 de juny del 2016
Actualitzat a la 1:49h
Imatge general del públic i de la pantalla gegant
Imatge general del públic i de la pantalla gegant | Delegació del Govern
El festival d'acrobàcies aèries Lleida Air Challenge, que s'ha celebrat aquest diumenge a l'aeroport de Lleida-Alguaire, ha aplegat més de 4.000 persones, segons ha informat la delegació del Govern. Uns 40 aparells han pres part en la quinzena d'actuacions aeronàutiques de diverses modalitats de vol que s'han organitzat.
 
El programa del festival d'enguany ha reforçat el contingut acrobàtic. El públic ha pogut presenciar actuacions de diverses patrulles acrobàtiques, com ara la italiana Blue Circe i la patrulla AirMed, ubicada a l'aeroport de Reus, especializada en reconeixement aeri i captura de dades amb sensors aerotransportats.

També s'ha comptat amb exhibicions d'ultralleugers, autogirs, planejadors i trikes, així com amb una reproducció d'atac aeri, una patrulla d'avions històrics, drons, globus aerostàtics, i demostracions d'aeromodelisme clàssic i de reacció a càrrec del Club d'Aeromodelisme del Segrià. Durant el matí també ha volat pels voltants de l'aeroport un zepelí de 42 metres de longitud i 13 de diàmetre.

El festival ha disposat d'un espai d'expositors vinculats al sector aeronàutic, organitzat per Fira de Lleida. També s'hi ha exposat cotxes antics i s'hi ha organitzat tallers per a nens relacionats amb el món de l'aviació.

El delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, ha manifestat que l'edició del festival d'enguany ha estat la millor de les tres ja celebrades des del punt de vista organitzatiu, amb unes millores que han permès, per exemple, que el públic assistent hagi pogut estar més en contacte amb els aparells i que s'hagi reforçat el caràcter familiar de la trobada.

El director del festival, Miquel Vila, ha volgut destacar el ritme sostingut d'activitats, enllaçades sense aturades, que ha donat agilitat al festival. Vila ha avançat que l'edició de l'any que ve incorporarà altres modalitats i actuacions aeronàutiques per renovar l'oferta.

Farré s'ha mostrat convençut que la consolidació del Lleida Air Challenge pot contribuir al fet que l'aeroport vagi captant activitats industrials relacionades amb l'aviació general i esportiva.

El festival està organitzat per Aeroports de Catalunya i la Delegació del Govern a Lleida, i compta amb la col·laboració de la resta de membres de la Taula Estratègica d'impuls de l'aeroport de Lleida-Alguaire així com també de l'Agència Catalana de Turisme.