El Govern anul·larà el decret de creació del consorci sanitari de Lleida

El conseller Toni Comín aposta per una integració de recursos amb diàleg, proveïdors públics i sense afectació en els drets laborals dels treballadors

ACN
03 de juny del 2016
Actualitzat el 04 de juny a les 11:39h
El conseller Comín ha visitat l'Arnau de Vilanova
El conseller Comín ha visitat l'Arnau de Vilanova | ACN
El Govern s'ha compromès a anul·lar el decret del 25 de febrer de 2014 que va servir per encomanar al Servei Català de la Salut la creació de consorci sanitari de Lleida, segons ha anunciat aquest divendres el conseller Antoni Comín. En aquest sentit, el titular de Salut ha qualificat aquest moment com el ''punt zero'' de constitució de consorci que ara està en una moratòria després d'acordar-se així en el pla de xoc proposat per Junt pel Sí.

Comín vol fer així ''un pas més'' després que la moratòria hagi donat ''interpretacions diverses'' entre els detractors del consorci. Així mateix, el conseller ha apostat per la integració de recursos sanitaris però en base al diàleg i consens amb el territori; que els integrants siguin proveïdors públics; i que no afecti als drets laborals dels treballadors.

El conseller Comín ha anunciat aquesta proposta que es va formalitzar ahir dijous a la tarda i que suposa el final del consorci sanitari tal i com s'havia concebut inicialment pels anterior responsables del Departament de Salut. Ho ha fet en el marc d'una visita a Lleida, a l'Hospital Arnau de Vilanova, on el consorci havia generat molt de rebuig, tant entre el personal sanitari com entre els usuaris constituïts en una plataforma que s'ha mobilitzat en reiterades ocasions, la Marea Blanca.

Comín ha recordat que en el pla de xoc de Junts pel Sí hi havia la formula de la moratòria sobre el projecte indicant que qualsevol iniciativa que es tirés endavant al respecte comptés només amb centres de titularitat pública i no privats. Aquest, ha dit el conseller, ''és un compromís que s'ha de fer sempre sense vulnerar els drets dels treballadors''.

Ara però, es fa un pas més i el conseller vol anul·lar el decret de Govern del 25 de febrer de 2014 i espera que d'aquesta manera, el punt de partida del consorci sanitari de Lleida quedi definitivament desbancat.