Estudiants de la UdL tancats al Rectorat agredeixen un equip de TV3

Un grup d'alumnes han increpat i agredit un càmera, un redactor i un fotògraf

Redacció
02 de juny del 2016
Actualitzat a les 14:28h
Captura del moment de l'agressió
Captura del moment de l'agressió | CCMA


Un grup d'estudiants que estan ocupant el despatx del rector de la UdL han agredit aquest dijous un equip de TV3 que cobria la roda de premsa de l'Assemblea de Lletres, segons ha denunciat la mateixa cadena.

Els fets han passat després de la roda de premsa, quan alguns periodistes han anat fins al despatx del rector per prendre imatges de la negociació que havien intentat alguns membres del PAS amb els alumnes, que han acusat els membres de la universitat d'entrar de males maneres.

Ha estat en aquest moment quan alguns estudiants han increpat els representants dels mitjans de comunicació titllant-los de "manipuladors" i fins i tot els han agredit amb empentes. "Al càmera de TV3 li han posat una bossa al cap, i a un fotògraf l'han ruixat amb aigua i vinagre", apunta a NacióLleida un testimoni dels fets.
L'Assemblea de Lletres, dividida

La roda de premsa convocada per l'Assemblea de Lletres que tenia la voluntat de fer públic el posicionament contrari a l'ocupació del despatx del rector ha acabat amb l'evidència d'una divisió interna del col·lectiu. Els representants que advoquen per l'aturada de la mobilització han estat interromputs en alguns moments per alguns companys seus partidaris de seguir "acampats" al despatx de Roberto Fernández.
 
La bel·ligerància del grup pro-ocupació ha provocat que, al final de la roda de premsa "oficial", aquests representants s'hagin assegut davant dels micròfons per explicitar la seva versió, que passa per mantenir el pols contra l'equip rectoral a través de l'ocupació del despatx del rector. Just després, alguns periodistes s'han acostat fins al lloc de l'ocupació, on hi han hagut els aldarulls.