Fruita

La producció de préssec i nectarina, sota mínims

Caurà un 12% respecte l'any passat | Els problemes de quallat, les gelades de la primavera i les darreres pedregades, principals causants d'aquesta davallada

per ACN, 30 de maig de 2016 a les 13:40 |
Préssecs plans | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de maig de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La producció de préssec i nectarina a Catalunya serà una de les més baixes dels darrers anys i se situarà enguany en les 373.950 tones, un 12% inferior a la darrera campanya pels problemes de quallat dels fruits sumats als efectes de gelades durant la primavera i de les darreres pedregades.

A les comarques de Lleida, principals productores de fruita de pinyol de l'Estat, el descens previst serà del 13%, segons les previsions que han presentat aquest dilluns el Departament d'Agricultura i Afrucat. Tot i això, s'espera una fruita de bona qualitat –al marge de les zones afectades per la pedra-, a diferència de la que ja estan recollint zones més primerenques de l'Estat com són Andalusia i Múrcia on s'estan donant problemes de maduració.


Quant a preus, Afrucat confia en l'estabilitat dels mercats i adverteix que una tercera campanya consecutiva amb els preus al mateix nivell o per sota dels costos de producció seria "insuportable" per a molts productors.

 

Participació