El Consell Social de la UdL demana la fi de l'okupació del Rectorat

En un comunicat assegura que "dificulta el normal desenvolupament de la gestió universitària"

ACN
29 de maig del 2016
Actualitzat a les 20:12h
Una alumna penjant un cartell contra el rector
Una alumna penjant un cartell contra el rector | Àlvar Llobet
El Consell Social de la Universitat de Lleida -format, entre d'altres, per organitzacions empresarials, sindicals i partits polítics- ha emès un comunicat on demana als estudiants que ocupen el Rectorat que posin fi a una tancada que s'allarga des del passat dimarts 17 de maig. El Consell Social qualifica de "lamentable" la situació de bloqueig de l'espai del Rectorat perquè assegura que "dificulta el normal desenvolupament de la gestió universitària".

L'ens presidit per Ramon Roca defensa que qualsevol professor pugui impartir la docència amb absoluta normalitat. Cal recordar que la tancada va començar després d'una protesta contra la protecció policial a les classes de la subdelegada del govern espanyol Inma Manso, una protesta que va acabar amb una noia detinguda. Des d'aleshores una trentena d'estudiants ocupen el rectorat per exigir que no hi hagi mai més presència policial a la universitat.

El Consell Social es posa al servei de l'equip de Govern i de la comunitat universitària "per a què aquests fets puguin concloure el més aviat possible".

Alhora emplaça "tots els membres de la comunitat universitària que facin ús dels diferents mitjans de participació establerts, tant per plantejar qualsevol iniciativa, com per resoldre qüestions que siguin objecte de debat".