Una vintena d'entitats lleidatanes dóna suport als estudiants que okupen la UdL

En un comunicat, carreguen contra Imma Manso i li exigeixen que assumeixi la crítica | Els estudiats confien en arribar a un acord aquest dilluns

Redacció
28 de maig del 2016
Actualitzat a les 18:21h
Membres de la plataforma
Membres de la plataforma | ACN
La plataforma "No en el nostre nom" ha llegit aquest divendres al migdia davant del Rectorat de la Universitat de Lleida (UdL) un comunicat de suport als estudiants tancats i en solidaritat a les persones refugiades.

Signen el comunicat vint entitats; ARRAN, Assemblea Llibertària de Lleida, Assemblea d’Estudiants d'Agrònoms Assemblea d’Estudiants del Gili Gaia, Assemblea d'Indignats de Cappont, Casal de Joves de Lleida, Casal la rubinada Bellpuig, CGT, CNT, Garrotaires- bastoners de la UdL, La Baula Ateneu Cooperatiu, Colors de Ponent, Dones Lleida, Marea Blanca de Ponent i Pirineus, Marea Groga, Marea Lila, Resistència Movistar, Resisteix, SEPC UDL i SEPC Secundària.
 
En el comunicat lamenten que a l'Estat el tancament de fronteres provoca cada any morts evitables de persones, inclosos molts infants, en el Mediterrani, així com situacions de vulneracions dels drets humans a les tanques de Ceuta i Melilla "per l'actuació desproporcionada d'agents militaritzats que fan servir tota la força contra persones desarmades".

A això, afegeixen, "cal sumar la negativa del govern a acollir persones demandants d'asil i refugi que es troben atrapades entre la guerra, les màfies de les pasteres, la violència que reben a les fronteres i els infausts campaments de refugiats que no compleixen ni amb uns mínims de salubritat i de seguretat. A més, de la situació de manca de drets a la què es troben les persones immigrants a Lleida i arreu".

A Lleida, segueix el comunicat, "la màxim responsable política d'aquesta actuació de l'estat espanyol és la senyora Inma Manso, subdelegada del govern espanyol a Lleida", i com a conseqüència, la ciutadania "tenim tot el dret de fer-li saber la nostra més enèrgica repulsa i ella, com a càrrec públic, ha d'assumir la crítica dins del exercici del seu lloc de responsabilitat, sense perjudici de la compatibilitat d'aquest càrrec amb la docència a la UdL, que ni treu ni afegeix motius per a l'assumpció de crítiques inherents a la figura de subdelegada".

És per tot això que entenen que els estudiants que han alçat la veu per protestar "públicament i pacífica" contra la màxima responsable del govern a Lleida estan exercint la seva "llibertat d'expressió i dret de reunió i manifestació", i els preocupa que el Rectorat de la Universitat de Lleida "no es mostri capaç de comprendre la reacció dels seus estudiants i sigui còmplice de la retallada de drets bàsics a l'Estat, enviant cossos de seguretat per tota resposta, la qual cosa ha acabat amb una detenció, estudiants contusionats i el rectorat ocupat".

Demanen per tant que el Rectorat s'assegui a dialogar amb l'assemblea estudiantil per cercar d'una solució negociada. En aquest sentit, els estudiants confien en què aquest dilluns podrien arribar a un acord amb els mediadors proposats per l'equip rectoral de la universitat.