Els estudiants es manifesten a Lleida en rebuig de la policia a la UdL

Han sortit des del davant de Rectorat i han finalitzat la marxa a la subdelegació del govern espanyol de Lleida sota l'atenta mirada dels vianants

ACN
27 de maig del 2016
Actualitzat a la 1:15h
Els manifestants amb cartells davant la subdelegació del govern
Els manifestants amb cartells davant la subdelegació del govern | ACN
Una setantena de joves han recorregut aquest dijous al vespre els carrers del centre de Lleida en una manifestació per donar suport a la tancada d'estudiants a la UdL i per rebutjar la presència policial a la universitat.
 
La marxa s'ha iniciat a les set de la tarda al Rectorat de la Universitat de Lleida i ha finalitzat a les vuit del vespre a la subdelegació del govern espanyol a Lleida. Durant tot el recorregut els manifestants han cridat consignes en contra la policia, el rector de la UdL, Roberto Fernández, a qui segueixen demanant que es reuneixi amb ells, i contra la subdelegada Inma Manso.
 
"Fora policia de la Universitat" o "Roberto escolta, la UdL es revolta", han estat algunes d'elles. La marxa ha sorprès molts vianants que passejaven per l'Eix Comercial. Alguns veïns els mostraven el seu suport des dels balcons i d'altres immortalitzaven l'escena amb el mòbil. Durant la marxa s'han aturat davant la seu del PP de Lleida amb crits contra els populars i un espontani els ha recriminat la seva actitud.
 
Els joves estan tancats des de dimarts 17 de maig al despatx del rector, arran d'un enfrontament amb els Mossos d'Esquadra, que va acabar amb la detenció d'una alumna de 21 anys de Comunicació Audiovisual.
 
Una de les alumnes tancades ha explicat que han convocat la manifestació per fer "pressió" perquè les negociacions que s'estan duent entre les dues parts, a través dels mediadors proposats, els alumnes consideren que "no avancen". Un dels punts conflictius és la prohibició de la policia a la universitat.

Els estudiants van plantejar aquest dimecres per escrit a la UdL un acord en què demanaven es comprometessin a prohibir l'entrada a la universitat de la policia per solucionar un conflicte o una protesta social o reivindicativa.
 
"Entenem que no es pot prohibir sempre com demanàvem inicialment però creiem que si es vol solucionar un conflicte amb els alumnes, s'ha de fer a través del diàleg no a través de a policia", ha explicat. Els estudiants lamenten, però, que els representants de la UdL hagin eliminat aquest punt de l'acord. L'Anna ha afegit que seguiran negociant però que fins que no s'arribi a un acord, seguiran tancats al Rectorat.