El creixement industrial d'Agramunt generarà una setantena de llocs de treball

Torrons Vicens i Complex Llurba SL han comprat nou sòl industrial urbanitzat al municipi

Redacció
25 de maig del 2016
Actualitzat a les 20:04h
Imatge aèria dels terrenys on s'ubicaran les empreses
Imatge aèria dels terrenys on s'ubicaran les empreses | Incasòl
L'Institut Català del Sòl (Incasòl) ha formalitzat la venda de 19 de les 20 parcel·les que encara tenia lliures al sector la Torre d'Agramunt (Urgell), després de signar la setmana passada amb l'empresa Torrons Vicens la compravenda de 15 parcel·les, amb un total d'11.728 metres quadrats de sòl, i aquest dimarts la venda de quatre parcel·les més amb l'empresa Complex Llurba, SL, del grup Consist, amb un global de 7.028,21 metres quadrats.

Aquestes dues companyies preveuen la creació d'una setantena de llocs de treball en els propers mesos. En el darrer any l'Incasòl ha venut un total de 39 parcel·les d'aquest polígon després d'una campanya adreçada als empresaris oferint preus competitius i amb facilitats de finançament.

Durant aquests mesos s'hi han instal·lat empreses com ara Rotecna, Copiral, Comercial del Sio o Pretensados Marina, per la qual cosa només resta disponible una única parcel·la per a industria aïllada de 25.038 metres quadrats de superfície.

2,5 milions per a l'ampliació de la fàbrica de Torrons Vicens

Torrons Vicens, una de les empreses torronaires amb més història del municipi d'Agramunt, invertirà un total de 2,5 milions d'euros en l'ampliació de la fàbrica i generarà 50 llocs de treball. El total de parcel·les adquirides per Torrons Vicens, que suma 11.728,35 metres quadrats, és per a industria entre mitgeres, excepte la número 55 que és per a industria aïllada. El cost total de les parcel·les adquirides per la firma és de 457.401,75 euros.

L'empresa té previst ampliar la fàbrica de torrons en les parcel·les 49, 50, 51, 52 i 55 amb una inversió estimada d'1,5 milions d'euros i la previsió de 30 llocs de treball. Pel que fa a les parcel·les, de la número 2 fins a la número 11, hi ubicarà una fàbrica especialitzada en xocolates, productes ecològics i productes sense sucre amb una inversió estimada d'1 milió d'euros.

Torrons Vicens elabora torrons de manera artesanal des de fa més de dos segles. L'any 2000 els empresaris Àngel Velasco i el seu fill van assumir la direcció de la firma fent que la marca creixés.

Al 2010, Torrons Vicens va inaugurar les seves primeres botigues fora d'Agramunt. Des d'aleshores la xarxa de punts de venda ha anat creixent i actualment Torrons Vicens compta amb més de 42 botigues obertes, algunes a l'estranger, i exporta a la majoria de països.

Expansió del Grupo Consist

El Grupo Consist, SA, a través de la seva empresa Complex Llurba, SL, ha adquirit quatre parcel·les, de la 40 a la 43, del mateix sector a l'Incasòl. Els terrenys, amb un total de 7.028,21 metres quadrats de sòl de superfície i un preu de venda de 302.213,03 euros, serviran per desenvolupar el pla de creixement i expansió de la companyia.

Des de fa més de 50 anys, el Grupo Consist es dedica a la fabricació de sacs i bosses de paper i a l'elaboració de bosses i sacs de plàstic a Agramunt. Actualment, la companyia distribueix els seus productes a més de 25 països diferents i té 220 treballadors.