Mor Ramon LLumà, alcalde de Solsona des del 1979 fins el 2003

També va ser president del Consell Comarcal i diputat al Parlament de Catalunya

Ramon Llumà
Ramon Llumà | Ramon Estany (Arxiu)
Ramon Estany
24 de maig del 2016
Actualitzat a les 18:00h

Ramon Llumà Foto: Ramon Estany (Arxiu)


Després d'una greu malatia, aquest dimarts ha mort als 80 anys Ramon Llumà, que fou alcalde de Solsona per Convergència i Unió durant 24 anys, des del 1979 i fins al 2003.

Ramon Llumà va nèixer l'any 1935. Casat i amb 4 fills, portava un taller d'instal·lació de calefaccions que va deixar quan va entrar en la política presentant-se com a alcaldable per CIU a les primeres eleccions municipals democràtiques i va repetir com a cap de llista en 5 ocasions fins que va deixar la política l'any 2003.

Va ser també el primer president del Consell Comarcal del Solsonès des de la seva constitució l'any 1987 fins al 1992 i va ser diputat al Parlament de Catalunya durant la 6a legislatura, del 1999 al 2003. Va destacar especialment la seva vessant independentista i el compromís per Catalunya. Tots recordem l'afer de la bandera espanyola, que no va voler penjar al balcó consistorial justificant que l'havien dut a la bugaderia.

S'ha convocat un ple extraordinari a l'ajuntament de Solsona per aquest vespre en el que es decidiran les mesures a adoptar arran de la mort de l'exalcalde. Mentrestant, la senyera de l'ajuntament oneja a mitja asta i amb un crespó negre en senyal de dol.