Mollerussa apuja un 3% la taxa de les escoles bressol i l'Escola de Música

Se substituirà el carnet de les piscines municipals per una polsera de goma que porta un xip incorporat

L'alcalde de Mollerussa, amb la polsera de la piscina
L'alcalde de Mollerussa, amb la polsera de la piscina | ACN
ACN
24 de maig del 2016
Actualitzat a la 13:23h
L'Ajuntament de Mollerussa té previst apujar un 3% la taxa de les escoles bressol i l'Escola de Música de cara al curs 2016-2017. Segons ha explicat l'alcalde, Marc Solsona, la mesura s'aprovarà al Ple de dijous en format de modificació d'ordenances fiscals i en el cas de les escoles bressol l'increment arriba després de 2 anys de congelació de la taxa i davant la previsió que el Govern no incrementi la subvenció que dóna per infant matriculat.

L'increment de la taxa de les escoles bressol municipal és del 3% lineal en tots els trams. En aquest sentit, Solsona ha remarcat que Mollerussa és de ''les poques ciutats'' que manté els tres trams segons la renda de les famílies i que ''això no passa a gaires llocs per no dir enlloc de les terres de Lleida'', on hi ha una quota única i en tot cas es bonifica una part d'aquesta.

És per això, que ha defensat que l'Ajuntament manté el repartiment en base social i com que les escoles bressol no són serveis propis obligatoris, estan subjectes a la llei RSAL cal preveure uns contractes amb uns ''mínims equilibris i topalls d'inscripcions''.

A més a més, l'alcalde ha dit que en previsió que la subvenció per nen no incrementi, que actualment està en 875 euros per infant però havia estat a 1.800 euros, és necessari fer aquest increment del 3% que en qualsevol cas ha qualificat de ''moderat i sostingut'' i amb l'objectiu de fer de ''tallar focs administratiu''.

Respecte a l'increment del 3% en la taxa de l'Escola de Música, Solsona l'ha justificat en base al nou model que implantarà la nova direcció de l'equipament, que tampoc és un servei propi i està subjecte a revisió. Segons l'alcalde, es basa en les modificacions horàries dels temps de les classes. .

Polsera per entrar a les piscines

D'altra banda, el consistori no té previst apujar la quota de l'abonament d'estiu de les piscines municipals però si que es canviarà l'actual carnet de codi de barres per una polsera de goma que porta un xip incorporat i té un cost de 2,5 euros. La polsera però, servirà també per a la piscina coberta i per tant no caldrà que els usuaris tinguin dos carnets.

Està previst que aquest element faciliti l'accés dels usuaris a les instal·lacions ja que la lectura es farà per detecció del xip i les dades de l'abonat sortiran automàticament a la pantalla de l'ordinador al control d'accés. L'equip de govern no destaca implantar aquest mateix sistema en l'accés a altres equipaments municipals.