Tallada la carretera que uneix Escàs i Caregue per un esfondrament

Les dos poblacions del Pallars Sobirà no han quedat aïllades en haver-hi altres vies

ACN
24 de maig del 2016
Actualitzat a les 12:01h
Imatge de l'esfondrament a la carretera d'Escàs
Imatge de l'esfondrament a la carretera d'Escàs | ACN

Imatge de l'esfondrament a la carretera d'Escàs. Foto: ACN


La carretera local que uneix les poblacions d'Escàs i Caregue, al municipi de Rialp, està tallada a causa d'un esfondrament produït per les pluges de la setmana passada. Aquest ensorrament, que ha deixat el terreny de la carretera descalçat amb un precipici d'uns 30 metres, s'ha produït en un punt on fa tres anys es va haver d'actuar pel mateix motiu. L'alcalde de Rialp, Gerard Savarich, ha explicat que per trobar la millor solució tècnica s'han desplaçat tècnics de la Diputació de Lleida a la carretera per analitzar aquest punt malmès.

Sabarich ha lamentat els fets, però ha destacat que cap nucli ha quedat incomunicat, donat que els nuclis afectats tenen sortides per altres vies. L'alcalde de Rialp ha assenyalat que les condicions del terreny fa que les tasques de reparació siguin costoses i complicades, motiu pel qual s'ha optat per tallar la carretera i esperar el dictamen dels tècnics de la Diputació. Sabarich ha denunciat que episodis com aquest es repeteixen a diferents carreteres de la comarca per la manca de manteniment per falta de recursos.
 

Una altra perspectiva de l'esfondrament de la carretera d'Escàs. Foto: ACN


Cal recordar que el passat 10 de maig es va produir una esllavissada a la carretera de Baiasca, al municipi de Llavorsí i també a causa de les pluges, que va deixar el poble incomunicat per carretera. Una via que continuarà tallada fins que no es construeixi una variant.