El conflicte de la UdL s'encalla

L'equip rectoral manté les exigències i demana als alumnes que abandonin l'okupació | Els estudiants es resisteixen a acceptar les condicions, i demanen mediadors neutrals

23 de maig del 2016
Actualitzat a les 18:25h
Un cartell contra la presència policial a la UdL i el rector
Un cartell contra la presència policial a la UdL i el rector | Àlvar Llobet
El conflicte entre l'equip rectoral de la UdL i els estudiants que la setmana passada es van esbatussar amb la policia i que han okupat el Rectorat, s'encalla.

Els alumnes que van decidir mantenir la seva protesta al considerar que la direcció de la universitat no havia mantingut una mediació adequada, han rebut aquest dilluns la mateixa resposta que ja va donar la setmana passada el rector; un "compromís explícit" què no s'impedirà el lliure exercici de la docència de la professora Imma Manso, i la renúncia voluntària a l'okupació de l'espai universitari, iniciada el passat dimarts.

L'equip rectoral es compromet a que, en el cas que es compleixin els dos punts anteriors, "no hi haurà conseqüències acadèmiques pels estudiants implicats" i que farà els possibles per tal que les accions contra els estudiants "no tinguin conseqüències en termes legals per les persones implicades".

Aquestes peticions del rector topen amb les demandes dels estudiants, que han exigit que la UdL veti per sempre la policia de les aules i que posi "mediadors neutrals" per arribar a una solució pactada. D'aquesta manera, els dos bàndols del conflicte mantenen el pols sense que s'hagin acostat posicions.

Alguns professors universitaris han apostat per u final dialogat del conflicte així com l'antic rector, Joan Viñas, s'ha mostrat disposat a actuar de mediador entre les dues parts.