El Lleida cargola el Barakaldo

Els blaus guanyen el primer partit del play-off i es jugaran la classificació per la segona ronda a Euskadi

Redacció
21 de maig del 2016
Actualitzat el 22 de maig a les 2:27h
Urko Arroyo lluitant una pilota
Urko Arroyo lluitant una pilota | Lleida Esportiu
El Lleida Esportiu ha arrodonit l'Aplec del Caragol amb una victòria al Camp d'Esports contra el Barakaldo (1-0) que permet mantenir el somni de la Segona A. Els d'Idiakez no han fet el millor partit de la temporada, però han demostrat l'eficàcia necessària de cara a porteria quan es juga un play-off d'ascens.

La primera part ha transitat entre l'avorriment i la passió. El Lleida Esportiu ha jugat molts minuts incòmode, molt ben pressionat per un Barakaldo que, sense crear ocasions, ha mantingut a ratlla els blaus. En mitja hora, els d'Idiaez només havien xutat un cop entre els tres pals, i de manera tímida.

Tot i tenir la possessió, el Lleida no trobava espais i li costava trenar tres passades seguides, una situació que encaixava a la perfecció amb els plans dels bascos, que es basaven en no patir al darrere i esperar una ocasió per avançar-se al marcador. Marc Martínez, Onwu, Arroyo, Vega... les veien passar sense poder portar el matx al seu terreny.

No obstant, el joc ha girat bruscament al minut 35 quan Julen Colinas ha aprofitat la única badada defensiva dels visitants per engaltar un xut amb la dreta que s'ha colat a la dreta del porter del Barakaldo. Amb el gol, el Lleida s'ha tret la tensió acumulada, i fins i tot hauria pogut marcar el segon si Vega hagués controlat bé una pilota que el deixava en la millor situació per fer el segon. Els locals havien fet més ocasions en un minut que en tota la primera part.

El Lleida, de menys a més

A la represa, el partit ha seguit amb el mateix guió. El Barakaldo no s'ha tornat boig, i ha continuat amb un joc de contenció bo i esperant una jugada que empatés l'eliminatòria. Per la seva banda, el Lleida ha intentat mantenir el ritme imposat en els darrers minuts de la primera part, i ho han aconseguit gràcies, en part, a un gran Urko Arroyo.

En els primers compassos de la segona, els lleidatans han arribat amb cert perill a la porteria d'un Barakaldo que en alguns instants ha perdut l'ordre tàctic. Molo no ha arribat a rematar una centrada dins de l'àrea, i Marc Martínez no ha apuntat bé un refús des de fora de l'àrea que ha sortit desviat a l'esquerra del porter.

El Lleida s'ha trobat més còmode sobre el camp, i poc a poc ha anat estirant les seves línies per posar setge a l'àrea rival. Així ho ha indicat Idiakez, molt actiu avui a la zona de banquetes. El pas dels minuts no ha inquietat els bascos, que han mantingut la disciplina de joc per intentar buscar algun forat entre Molo i Toño Vázquez, ferms en defensa durant tot el partit.

En els darrers vint minuts, els blaus s'han dedicat a controlar les internades dels bascos sense arriscar en atac. Diego Suárez ha entrat per Onwu, amb problemes físics, però els d'Idiakez no han posat efectius a dalt. El matx s'ha anat convertint en un teva-meva perillós pels interessos del Lleida, que avui ha registrat la millor entrada de la temporada.

El fet que el Lleida no hagi encaixat li dóna avantatge de cara al partit de tornada. En el cas que els blaus marquessin a Barakaldo, els bascos haurien de fer tres gols. El somni de la Segona A, intacte.