Isil planta una falla major rècord de catorze metres d'alçada

Servirà per celebrar la recent declaració de les falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat

Jordi Ubach
20 de maig del 2016
Actualitzat a les 18:51h
Operaris plantant la falla major
Operaris plantant la falla major | Marta Bruna

L'Associació de Fallaires d'Isil ha plantat aquest divendres al matí la falla major que ha de cremar la nit del 23 de juny, com cada any, durant la tradicional celebració de la festa de les falles. La particularitat d'enguany és que la falla assoleix per primer cop els 14 metres d'alçada, un fet insòlit a la població, i que servirà per celebrar la declaració de les falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco, el passat 1 de desembre. 

La falla major, de fusta de pi roig, ha estat plantada aquest matí amb l'ajuda d'una grua, degut al pes i les dimensions de la mateixa. Aquesta falla marcarà l'inici de la baixada de la nit de Sant Joan: el foc que s'hi cala serveix d'alerta pels fallaires que es troben a dalt de la muntanya. 

Les falles que s'utilitzaran per la baixada es van preparar durant el cap de setmana del 30 d'abril i 1 de maig. Un cop preparades les falles que els fallaires baixaran a l'esquena pel tortuós camí en plena nit, es va procedir a pelar i asclar (obrir) la falla major. 

Aquest any, segons avança l'organització, els actes i la celebració de les falles d'Isil estaran repartits en tres dies. El programa d'activitats que s'està tancant per enguany tindrà un munt d'activitats, tant per grans com petits, durant els dies 23, 24 i 25 de juny.