Xoc entre Unió de Pagesos i el Govern per la reintroducció de l'ós al Pirineu

El responsable de les comarques de muntanya del sindicat, Joan Guitart, assegura que els que volen aquest animal són "els que no hi han de conviure" | Medi Ambient respon que no hi ha hagut atac d'óssos en els darrers dos anys

Redacció
22 de maig del 2016
Actualitzat a les 3:30h
Dos cadells de l'ós bru del Pirineu
Dos cadells de l'ós bru del Pirineu | Arxiu
Unió de Pagesos diu no a la reintroducció de l'ós al Pirineu. El responsable de les comarques de muntanya del sindicat, Joan Guitart, apunta que "els pagesos del territori diuen no a l'ós, però que quan parlem amb la gent del territori tampoc el volen, i si parlem més lluny als visitants, també diuen que no volen l'ós".

Guitart ha dit que "com més lluny s'està del territori més es vol l'ós, quan hi has de conviure ja no és tan fàcil". Des d'Unió de Pagesos també es diu que en altres zones d'Europa on es van aplicar plans per reintroduir l'ós, com Àustria, ara s'estan tirant endarrere, ja que no es veuen tan beneficiosos pel territori.

Ferran Miralles, director general de Polítiques Ambientals, ha repòs que "els atacs d'ós en els dos últims anys han estat zero, no estem en situació crítica, estem en un territori normal que té fauna protegida". El director general ha remarcat que "la situació del Pirineu està molt lluny de la situació amb Cantàbria on tenen una població d'óssos més alta que aquí i que gestionen i conviu amb la ramaderia sense cap problema".