Posaran càmeres per gravar els atacs de voltors al bestiar

Unió de Pagesos demana mesures urgents per reduir els danys de la fauna a l'agricultura i la ramaderia

ACN
20 de maig del 2016
Actualitzat a les 16:48h
Els voltors atacant el poltre recent nascut
Els voltors atacant el poltre recent nascut | Carles Pasqual
El responsable de les comarques de muntanya d'Unió de Pagesos, Joan Guitart, ha assegurat que "s'estan col·locant càmeres per tal de gravar voltors atacant a animals vius". Guitart ha senyalat que "si volen que ho demostrem amb imatges ho farem, hi ha atacs cada dia, el voltor es va protegir i ara ataca als animals vius". I ha afegit que "s'han acostumat a atacar, els és més fàcil atacar els corders acabats de parir".

En aquest sentit ha conclòs que "el pagès hi ha d'estar a sobre i passar nit i dia amb el ramat per a poder-ho evitar". Ramaders i agricultura d'Unió de Pagesos han protestat aquest divendres a l'entrada de la Junta del Parc de l'Alt Pirineu a la qual ha assistit el Director General de Polítiques Ambientals de la Generalitat, Ferran Miralles. Miralles per la seva part ha afirmat que "ens asseurem a parlar per arribar a acords amb els ramaders i agricultors, entenc el sector i entenc que els atacs molestin".

Pagesos i ramaders reclamen que s'apliquin mesures urgents per pal·liar els danys que provoca la fauna salvatge en les seves explotacions i plantacions en zones de muntanya. Segons el sindicat els danys no han parat de créixer els darrers anys amb l'increment continuat de les poblacions de fauna després de la reintroducció i d'una falta de gestió adequada.

Els ramaders apunten directament a la reintroducció i sobre protecció de l'ós i del voltor, que segons ells, ataquen i causen danys als ramats. En el cas dels agricultors la queixa va encarada al dany que les sobre poblacions de cérvols, senglars o muflons, causen a les explotacions agràries.