Tot a punt als Camps Elisis per acollir un Aplec del Caragol que es preveu massiu

Fins diumenge es consumiran unes 12 tones de caragols i s'espera que passin pel recinte unes 200.000 persones

ACN
20 de maig del 2016
Actualitzat a les 15:35h
Els Camps Elisis, a punt
Els Camps Elisis, a punt | ACN
Últims preparatius als Camps Elisis de Lleida per acollir els 13.000 penyistes que participaran a la 37a edició de l'Aplec del Caragol de Lleida des d'aquest vespre i fins diumenge. Es calcula que a la festa gastronòmica per excel·lència de la capital del Segrià es consumiran unes 12 tones de caragols i s'espera que passin pel recinte unes 200.000 persones.

En aquesta edició hi ha 102 colles, tres de noves respecte l'any passat, fet que ha permès esgotar la llista d'espera. Des de la Federació de Colles de l'Aplec (Fecoll), el seu president Xavier Pérez, afirma que "a partir d'ara volem créixer en qualitat i no en quantitat" i per això posaran el límit a les 105.

Pérez també ha destacat que gràcies a la promoció internacional de la festa per primera vegada aquest any visitarà l'Aplec un grup d'uns 65 turistes xinesos que tindran ocasió de degustar caragols i també de conèixer la ciutat a través de les promocions del pack del visitant. 

Després de tres dies d'activitats prèvies, la 37ena edició de l'Aplec del Caragol s'inaugurarà oficialment aquest vespre amb el primer 'Caragolasso'. El Sr. Postu farà el parlament de benvinguda i tot seguit hi haurà una tronada a càrrec de Sac Espectacles i una rua per les penyes amb Rodafonio i la xaranga Mai Toquem Bé. 

Serà el primer acte oficial però els més impacients ahir dijous ja van sopar a la parcel·la i aquest divendres ja hi han esmorzat i també hi dinaran mentre acaben de fer els últims preparatius. A partir d'aquesta nit, la gresca ja no tindrà fre fins diumenge i algunes colles dilluns encara tenen ànims per fer algun àpat al recinte mentre recullen.

Fins i tot n'hi ha que allargarien l'Aplec tota una setmana. Així ho afirmava Josep Manel Romero, de la colla Ui-Ui, que aquest matí esmorzava amb una quinzena més de companys penyistes, inclòs un italià i un gadità. "Quinze dies potser seria massa però una setmana sencera la faríem segur", ha dit. 

A l'altre costat del recinte, a la colla Bakus un dels penyistes cuinava mandonguilles mentre uns companys descarregaven grans peces de carn de vedella. "L'Aplec és la millor festa perquè estic envoltat durant tres dies del màxim número de gent que m'estimo i m'aprecio en un ambient de gresca gastronomia", destacava un dels qui traginava el menjar, Joan Carles Mercader.

De fet, no només els caragols són els protagonistes culinaris de la festa. Aquests dies a l'Aplec també es consumiran uns 8.500 quilos de carn, uns 3.000 quilos de pa i 70.000 litres de cervesa. La Federació de Colles de l'Aplec calcula que cada collista es gastarà una mitjana de 110 euros el que representa en total una despesa superior als 1,4 milions d'euros.