Segueix el pols a la UdL

Estudiants i rector acosten posicions però no arriben a cap acord per solucionar el conflicte | La universitat exigeix que s'acabi amb l'ocupació mentre que els alumnes insisteixen en la sortida de la policia dels passadissos

À.Ll
19 de maig del 2016
Actualitzat a la 1:47h
Alumnes tancats al despatx del rector
Alumnes tancats al despatx del rector | ACN
Estudiants i rector continuen sense trobar el desllorigador que acabi amb el conflicte obert a la Universitat de Lleida per la presència de policies als passadissos. Després dels enfrontaments del passat dimarts, el conflicte continua obert, si bé sembla que les postures comencen a relaxar-se.

Des de la direcció de la universitat s'ha anunciat que treballaran per evitar mesures penals contra els alumnes que van protagonitzar la batussa contra els agents de paisà i guardes de seguretat, encara que com a contrapartida exigeixen "el compromís que no s'impedirà el lliure exercici de l'activitat docent de cap dels seus professors o professores" i la fi de l'ocupació que estan fent alguns estudiants.

Representants de l'Assemblea de Lletres han estat negociant amb dos vicerectors per acabar amb la tancada. La vicerectora d'estudiants, Neus Vila, ha explicat que es comprometen a posar per escrit que no obriran cap expedient a cap alumne participant, que no denunciaran cap participant de la tancada al jutjat (ni estudiant ni no estudiant) i que participaran activament perquè no hi hagi conseqüències legals pels participants de l'okupació.

El portaveu de l'Assemblea de Lletres ha explicat, però, que tot i que s'ha avançat en les negociacions, seguiran tancats perquè "falten moltes coses". "Falta per exemple el compromís públic i escrit que surti la policia de la universitat", ha destacat com a imprescindible.

A més, explica que l'acord ofert per la UdL els obliga, si accepten, a abandonar l'ocupació del despatx del rector i "si marxem perdem l'oportunitat de negociar, ja que altres vegades que ens hem tancat en una aula no ens han fet cas i aquesta vegada sí", recorda. Els joves han passat la segona nit al despatx del rector.