Manso diu que no ha denunciat els estudiants per solidaritat amb el patiment dels pares

La professora qualifica de ''lamentables'' els fets de la UdL i demana que se li respecti el ''dret'' de donar classe

Imma Manso, professora de la UdL
Imma Manso, professora de la UdL | ACN
ACN / À.Ll
18 de maig del 2016
Actualitzat a les 17:39h
La subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso, ha qualificat de ''lamentables'' els fets ocorreguts ahir dimarts a la tarda al Rectorat de la Universitat de Lleida (UdL) amb la detenció d'una jove per una protesta contra la presència policial a l'edifici quan ella imparteix classe.

Manso també ha remarcat que aleshores va decidir no presentar denúncia contra la vintena de persones que van interrompre a crits la seva classe, perquè ella també és ''mare d'adolescents'' i diu que d'aquesta manera se solidaritza amb el patiments dels seus pares.

En aquest sentit, la professora ha defensat el seu ''dret'' de poder impartir l'assignatura de Gestió del Coneixement a la llicenciatura de Comunicació Audiovisual i Periodisme i ha assegurat que les classes que fa no tenen ''res a veure'' amb la seva activitat política. Manso no entén perquè després de 10 anys que està a la universitat, ara s'ha produït aquest rebuig per una part de l'estudiantat defensa la continuïtat de la seguretat privada i d'agents dels mossos quan ella fa classes per garantir-ne el correcte desenvolupament.

Manso considera que la universitat hauria de ser un ''lloc de diàleg per posar postures en comú, tranquil·litat i pau'', i no un espai on van tenir lloc fets com els d'ahir dimarts a la tarda amb la protesta d'estudiants contra la presència policial mentre ella fa classes. 

La subdelegada del govern ha recordat que fa més de 10 anys que imparteix l'assignatura de Gestió del Coneixement a la titulació de Comunicació Audiovisual i Periodisme i que ja en fa gairebé 5 que és subdelegada del govern espanyol, per la qual cosa, durant més de quatre anys ha compaginat les dues activitats ''sense problema'' i per això té demanada una compatibilitat laboral.

Manso ha titllat ''d'intolerants'' els joves que han protestat per la seva presència a la UdL ja que diu que ''demanen drets per a persones que estan lluny'' – en referència a la protesta per la gestió del govern espanyol en la crisi dels refugiats de Síria - i ''no respecten els (drets) de les persones que estan més a prop d'ells.

En concret, s'ha referit al seu dret d'exercir classes i també al dels alumnes a poder-ne rebre. És per això, que ha recordat que la primera vegada que es va protestar a la seva classe, a mitja d'abril, ''algun dels alumnes que hi havia en aquell moment a l'aula ja va demanar que es respectés el seu dret a rebre classe''.

D'altra banda, la subdelegada també ha qualificat de ''lamentable'' que hagi d'anar acompanyada per agents de la policia espanyola en les seves ''labors quotidianes'' mentre al país hi ha una democràcia.

En aquest sentit, ha justificat la presència de seguretat privada i d'agents de la secreta dels Mossos d'Esquadra a l'edifici del Rectorat mentre ella fa classe, els dilluns i els dimarts a la tarda, per garantir el correcte desenvolupament de les sessions. Ha recordat que va ser ella mateixa qui li va demanar al rector Roberto Fernández, que fes alguna cosa per tal que no es repetís l'incident de l'abril.