Atac feixista contra l'Espai Macià de les Borges Blanques

Dos encaputxats han entrat al centre proferint crits contra Catalunya i l'independentisme

L'Espai Macià, després de l'atac
L'Espai Macià, després de l'atac | Som Garrigues
Redacció
18 de maig del 2016
Actualitzat a les 18:38h
L'Espai Macià de les Borges Blanques ha estat l'escenari aquest dimecres d'un atac feixista per part de dos encaputxats. Segons ha avançat el diari Som Garrigues, els dos homes han entrat al centre i han tombat elements de la planta baixa mentre proferien crits contra Catalunya i l'independentisme. El tècnic de l'Espai Macià que es trobava al recinte s'ha hagut de refugiar en un despatx degut a l'atac, que segons el portal, no ha durat més de cinc minuts.

Els dos assaltants han fugit per la placeta Ramon Arqués sense endur-se cap objecte de l'espai. Poc després, els Mossos d'Esquadra i la Policia Local s'han personat fins al lloc dels fets per notificar la denúncia que ha presentat els responsables de l'espai.

''Volien destrossar i fer mal; és un atac contra el que representa l'Espai Macià''

La regidora d'Equipaments Culturals, Maria Fusté, no té cap mena de dubte que l'acció que ha esta comesa per aquests dos desconeguts pretenia ''destrossar i fer mal'' a un lloc, com l'Espai Macià, pel que representa pels catalans i el conjunt de veïns de les Borges Blanques.

Ha assegurat que ha estat una sort que el funcionari que s'ocupa del lloc els hagi plantat cara ja que si arriben a pujar a les plantes superiors de l'equipament i comencen a destrossar tot el que hi ha els danys haurien estat irreparables pel valor del material que hi ha.

Primer cop que ataquen l'espai a plena llum del dia

L'espai ja va ser atacat el desembre del 2013 quan van aparèixer unes pintades amb els lemes "Arriba España" i "Separatistas terroristas" signades per DNJ, les joventuts del grupuscle d'ultradreta Democracia Nacional. No obstant, l'atac d'aquest dimecres sí que és el primer que s'ha fet a plena llum del dia.