Balaguer apujarà el sou als funcionaris

L'alcalde de la ciutat, Jordi Ignasi Vidal, presenta els pressupostos, que es fixen en 16,9 milions | Augmenta el pagament als bancs i s'anuncia el 50% de la paga extra del 2012

À.Ll
18 de maig del 2016
Actualitzat a les 16:44h
Els socis del govern de Balaguer han presentat els pressupostos
Els socis del govern de Balaguer han presentat els pressupostos | Àlvar Llobet
L'alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, ha presentat aquest dimecres els nous pressupostos del consistori, que s'aprovaran a final de mes en el ple ordinari del mes de maig. El batlle republicà ha anunciat que els nous números es fixen en 16,9 milions, una xifra notablement inferior a la de l'any passat - un 12% menys - ja que no es contempla la urbanització dels terrenys d'Inpacsa. En aquest sentit, Vidal ha assegurat que la voluntat del seu equip de govern és presentar uns números realistes.

Vidal ha explicat que el consistori de la capital de la Noguera haurà de fer front a un augment de 448.000 euros més als bancs en concepte d'amortització del crèdit de vuit milions d'euros que va demanar l'anterior executiu local per pagar proveïdors. En total, 2,7 milions.

"Pagarem un 27% més que l'any passat, 6.500 euro al dia" ha indicat el primer edil, que ha anunciat també un augment de l'1% en els sous dels funcionaris de l'Ajuntament de Balaguer. Prenent com a referència el salari mig dels funcionaris, aquest percentatge suposarà uns 250 euros anuals més. La despesa per afrontar aquesta mesura serà de 56.000 euros.

En aquest sentit, Vidal també ha anunciat que el consistori pagarà el 50% de la paga extra que va ser retallada als treballadors l'any 2012. L'alcalde ha confiat que aquest pagament es pugui fer pels volts del mes de juny, si bé no ha concretat cap calendari ja que l'executiu està pendent de la liquiditat.

Pel que fa a inversions, l'equip de govern que forma ERC, PSC i Balaguer Ara Sí destinarà un total de 1,4 milions en obres com les de la plaça de la Reguereta, la millora de tombes del cementiri o l'actualització del programari informàtic del consistori.

Una reducció de l'endeutament a final de l'exercici

La ràtio d'endeutament actual de l'Ajuntament de Balaguer és de 92,6%, una percentatge que l'equip de govern de la ciutat té previst reduir fins al llindar el 75% a final de l'exercici. Aquesta reducció, que es possibilita gràcies als diners pagats en amortització, suposa que el govern municipal podrà decidir les inversions amb més llibertat i sense necessitat d'haver de seguir les pautes del govern espanyol.

Cal recordar que l'executiu de Rajoy va establir uns barems a partir dels quals els ajuntaments s'havien de sotmetre a un control més dur en funció del grau d'endeutament.