El despatx del rector de la UdL, ocupat per estudiants

Una vintena de joves hi han passat la nit

Imatge d'alguns joves al despatx del rector
Imatge d'alguns joves al despatx del rector | SER Lleida
ACN
18 de maig del 2016
Actualitzat a les 11:26h
Una quarantena d'alumnes i companys dels estudiants han dormit aquest dimarts a la nit al rectorat de la UdL per reclamar que li siguin retirats tots els càrrecs a l'alumna de Comunicació Audiovisual de 21 anys detinguda dimarts a la tarda pels Mossos d'Esquadra i acusada d'atemptat a l'autoritat després de l'enfrontament entre estudiants i policies que protegeixen les classes de la subdelegada del govern espanyol, Inma Manso. També reclamen que no hi hagi represàlies per a cap d'ells.

Dels alumnes que han passat la nit al rectorat, una vintena ho han fet al despatx del rector, on encara segueixen tancats i la resta en aules pròximes. Han aprofitat la nit per barrar amb bancs l'entrada del darrere del rectorat, per on s'accedeix des del pàrquing, i l'accés a l'edifici s'ha de fer per la plaça Víctor Siurana.

Els joves estan ocupant també la sala de reunions del rectorat, on està previst que facin al migdia una assemblea i una roda de premsa. L'equip directiu de la UdL, amb el rector Roberto Fernández al capdavant, estan reunits al Campus de Cappont per abordar la situació i està previst que al migdia emetin un comunicat.

L'estudiant de 21 anys detinguda aquest dimarts durant una protesta a la UdL va sortir de la comissaria dels Mossos d'Esquadra a les nou de la nit, després de declarar i d'estar retinguda des de quarts de cinc de la tarda. Els Mossos la van deixat en llibertat ja que no té antecedents i té domicili conegut. L'acusen, però, d'atemptat a l'autoritat i faran arribar el cas als jutjats.

Companys seus segueixen tancats al rectorat per reclamar que li siguin retirats tots els càrrecs i perquè no es produeixi cap detenció més ja que sospiten que els Mossos d'Esquadra els detindran quan surtin. Els estudiants van ocupar cap a les vuit del vespre d'aquest dimarts el despatx del rector, on han passat la nit.

Els Mossos d'Esquadra van detenir la jove estudiant en una protesta que va tenir lloc aquest dimarts a primera hora de la tarda contra la presència policial a la Universitat de Lleida (UdL). Protestaven per la vigilància que hi ha des de fa unes setmanes al Rectorat durant les classes que imparteix la subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso, a la llicenciatura de Comunicació Audiovisual i Periodisme.