Lleida, a punt per a la batalla

Les festa de Moros i Cristians viu aquest diumenge el seu dia gran després que les Ambaixades s'hagin desafiat

Redacció
15 de maig del 2016
Actualitzat a les 2:40h
La recreació de les Ambaixades s'ha fet aquest dissabte
La recreació de les Ambaixades s'ha fet aquest dissabte | Paeria
La plaça Paeria ha estat l’indret on les ambaixades de les forces cristianes i mores han mantingut una trobada que ha acabat en el desafiament a la batalla que lliuraran aquest diumenge per decidir si Lleida continua sent Madinal Larida o passa a ser Ilerda. 

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha participat en l’escenificació, assenyalant que, mora o cristiana, Lleida té dues ànimes en un sol cor, i malgrat que ambdós bàndols alcin les espases, les batalles que es lliuren a la ciutat que volen conquerir són dialèctiques, perquè en aquest palau “quan acabeu la vostra contesa ens trobareu, debatent encara, enmig d’una rèplica, d’una contrarèplica o d’una contra-contrarèplica, el temps que calgui per arribar al consens”.

La recreació de les Ambaixades ha estat un dels actes principals de la primera jornada de la celebració. La Festa de Moros i Cristians de Lleida viurà demà el seu dia gran, que començarà a les 12 del migdia, amb l’Entrada infantil, que anirà del carrer Cavallers fins a la plaça Sant Joan, i seguirà amb el concurs de bandes.

A la tarda, les comparses es trobaran a la Seu Vella per iniciar l’Entrada de Gala a la ciutat. Una desfilada que baixarà pel carrer Cavallers, avinguda de Blondel i avinguda de Madrid fins a la Paeria. Al vespre, a les 21.30 hores, el Pont llevadís de la Seu Vella serà l’escenari de la batalla que enfrontarà moros i cristians.