Arròs caldós amb sípia

Les receptes de la popular blocaire Dolors Mateu

Arròs caldós amb sípia
Arròs caldós amb sípia | Dolors Mateu
Dolors Mateu
14 de maig del 2016
Actualitzat el 15 de maig a les 0:02h
A casa ens agrada l’arròs, i a vosaltres?
 
Ingredients per a 6 persones: 
4 Sípies de mida mitjana
½ kg. de cloïsses
2 cebes
½ pebrot verd carnós
½ pebrot vermell
1 tomàquet
500 gr. d'arròs rodó
2 l. de brou de peix
Sal, sucre
julivert picat
Oli d'oliva verge extra
 
Poseu les cloïsses en un recipient amb aigua i sal; deixeu a la nevera almenys mitja hora.
 
En una cassola poseu oli, quan estigui calent poseu les cebes picades petites, una mica de sal i deixeu ofegar a foc lent durant uns 25-30 minuts, afegint una mica d'aigua quan sigui necessari.
 
Transcorregut aquest temps incorporeu els pebrots picats, passats 10 minuts el tomàquet pelat, sense llavors i tallat a daus, mica de sal i de sucre. 2-3 minuts.
 
Netegeu i trossegeu les sípies en trossos de mos, saltegeu-les en una paella a part i quan hagin absorbit l'aigua que deixen anar s'incorporaran a la cassola quan estigui llest el tomàquet.
 
Tireu l'arròs, aboqueu el brou de peix, tres parts de brou per una d'arròs, deixeu coure a foc mitja uns 10 minuts, després baixeu una mica el foc i cuineu fins que estigui l'arròs al vostre gust, uns 8 minuts més .
 
Quan faltin uns 5 minuts perquè estigui llest afegiu les cloïsses ben rentades perquè es cuinin en l'últim moment.
 
Blog de cuina de la Dolorss