CiU reclama a Urbanisme la posada en marxa de l'app mòbil per comunicar incidències

La formació assegura que el govern municipal segueix sense informar sobre la manera en què es va procedir a contractar aquest servei i quina és la proposta del seu funcionament

Redacció
14 de maig del 2016
Actualitzat a les 16:20h
Toni Postius, líder de CiU a Lleida
Toni Postius, líder de CiU a Lleida | CiU
El Grup Municipal de Convergència i Unió sol·licitarà a la Regidoria d'Urbanisme que informi sobre la posada en marxa de l'aplicació mòbil per comunicar queixes i incidències en via pública que va anunciar que posaria en marxa "en breu" el passat mes de febrer.
 
Precisament aquesta era una de les propostes plantejades pel Grup CiU arran de la campanya Racons amb Desencant que va permetre la detecció de 250 punts de la ciutat que necessiten un rentat de cara urgent.
 
L'objectiu d'aquesta app mòbil és que l'Ajuntament tingui un contacte més directe amb els veïns i veïnes perquè els desperfectes, actes incívics i problemes de funcionament dels serveis puguin ser solucionats de forma immediata. Aquesta iniciativa, que ja s'aplica amb èxit en altres municipis com Mollerussa o Alcarràs, suposa un canal directe de participació ciutadana.
 
"Coincidint amb la proposta del Grup CiU d'implementar una aplicació mòbil, la resposta immediata des d'Urbanisme va ser que aquesta ja estava en procés de validació i que es presentaria en els propers dies", ha recordat la regidora Simó.
 
Davant aquest anunci, que els partits de l'oposició desconeixien, el Grup CiU va reclamar ja aleshores que s'informés dels detalls sobre la manera en què es va procedir a contractar aquest servei i de quina era la proposta del seu funcionament, informació que fins a la data es desconeix.
 
Tanmateix, "seguim sense tenir aquest servei que permetria arranjar les incidències que es detecten des d'aquesta aplicació mòbil" ha apuntat.
 
"Atès que estem davant un nou incompliment de l'equip de govern de la Paeria, en la propera Comissió de Polítiques de la Gestió i Promoció de la Ciutat insistirem en què se'ns donin detalls sobre la posada en marxa d'aquesta aplicació mòbil, la qual, a més, havia de coordinar-se amb les brigades d'acció immediata de la Paeria", ha manifestat Simó.
 
Ha lamentat que "la tònica d'aquest equip de govern sigui sempre la de donar llargues i dir que s'estan fent les coses quan no és cert i sense informar a l'oposició, perjudicant en darrera instància amb aquesta inacció al conjunt de la ciutadania".