Fiscalia acusa d'assassinat el jove detingut pel crim de la Zona Alta

Al jove també se l'acusa d'un intent d'assassinat a un agent jubilat de la Guàrdia Civil | El jutge ordena presó provisional

Redacció
13 de maig del 2016
Actualitzat a les 16:12h
Imatge de l'acusat pel crim de la Zona Alta
Imatge de l'acusat pel crim de la Zona Alta | ACN
El jutge de guàrdia de Lleida ha ordenat presó provisional comunicada i sense fiança per l'acusat del crim de la Zona Alta de Lleida, tal com demanava la fiscalia. La defensa, en canvi, sol·licitava la seva llibertat i que se l'ingressés en un centre psiquiàtric a causa de la seva esquizofrènia.

El detingut, Alejandro M. A., de 33 anys, s'ha limitat a dir que és innocent però que no declararia res més aconsellat per un dels seus advocats, Daniel Ivars. L'altre advocat, Joan Argilés, ha explicat que el detingut ingressarà a la infermeria del Centre Penitenciari de Ponent.

La fiscalia demana que se l'encausi per un delicte d'assassinat pel crim de la Zona Alta, en què un metge de 82 anys va morir quan suposadament l'acusat va apunyalar-lo al pit a la plaça dels Amics de Lleida, el 12 de juny de 2015 i també per un delicte d'assassinat en grau de temptativa, ja que també el considera autor de l'apunyalament a un Guàrdia Civil retirat, que va resultar ferit, dos mesos abans a la mateixa Zona Alta de Lleida.

Tot i que la defensa de l'acusat pel crim de la Zona Alta ha demanat la llibertat del seu client al·legant que no hi havia risc de fuga ja que té arrelament familiar i demanant que en comptes de la presó se l'internés en un centre psiquiàtric, finalment el jutge ha ordenat presó provisional sense fiança. La fiscalia així ho demanava ja que considera que hi ha prou indicis que apunten el detingut com a l'autor del crim i que a causa de la previsió de l'elevada pena a la qual se'l podria acabar condemnant, estava justificada la presó provisional.

Segons Argilés, la fiscalia ha considerat que hi ha prou indicis que apunten l'acusat com a autor de la mort del metge ja que a casa seva es van trobar ganivets i el dia dels fets l'acusat no estava a la residència Sant Joan de Déu d'Almacelles on estava ingressat i d'on havia marxat voluntàriament uns dies abans.

A més, ha afegit, en la investigació dels Mossos es recull que el detingut respon a les característiques físiques de l'autor del crim i que el jove hauria estat per la Zona Alta el dia dels fets. Constaria també que els Mossos d'Esquadra li haurien trobat que duia un ganivet a sobre.

Argilés, en canvi, diu que aquests indicis són insuficients ja que els ganivets es van trobar al pis de l'acusat, al carrer Alfred Perenya de Lleida, però ha assegurat que en aquell pis ell no hi vivia sinó que el tenia llogat a tercers i que ell vivia amb el seu pare, un Guàrdia Civil, al carrer Girona de Lleida. A més, ha assegurat que cap dels ganivets seria l'arma del crim.

El jove va ser detingut dimarts a la tarda. Segons els seu advocat té diagnosticada una esquizofrènia per la qual no es medica, perquè considera que ja està curat de la malaltia. El noi ja es va negar a declarar davant la policia però sí que va defensar la seva innocència. L'advocat assegura que tot i haver-lo seguit durant un any, la policia només té el registre que va fer a casa seva.