Enxampen el periodista Henrique Cymerman amb més de 40.000 euros d'Andorra sense declarar

Va ser interceptat a la Duana de la Fraga de Moles, on se'l va sancionar per una infracció a la Llei de Blanqueig de Capitals

À.Ll
12 de maig del 2016
Actualitzat a les 22:53h
Henrique Cymerman
Henrique Cymerman | Youtube
El periodista expert en Orient Mitjà, Henrique Cymerman, ha estat denunciat per l'administrador de la Duana de la Farga de Moles després de ser interceptat per la Guàrdia Civil amb 40.200 euros provinents d'Andorra sense declarar. Segons informa el diari La Manyana, el periodista va ser aturat el passat 25 d'abril a la duana, i va declarar a preguntes rutinàries dels agents que portava una quantitat de diners que no excedia els límits de la legalitat.

Aquesta afirmació la va reblar Cymerman ensenyant la seva cartera amb 10.000 euros. Tot i Els agents no es van refiar de les explicacions del periodista i van procedir a inspeccionar l'interior del vehicle, on hi van trobar 30.200 euros més segons relata el rotatiu lleidatà.

El responsable de la Duana va aixecar acta per una infracció a la normativa sobre blanqueig de capital, tot i que els diners que el periodista portava al cotxe, un Mercedes llogat, no superaven la sanció administrativa. Cymerman va poder seguir el viatge amb només 1.000 euros en concepte de mínim de supervivència. La resta es van quedar dipositats a la frontera. Cymerman ha treballat en mitjans com La Vanguardia i del grup Mediaset (Telecinco, Cuatro).