CiU proposa que els propietaris incívics de gossos facin tasques de neteja

La formació urgeix a ubicar més zones d'esbarjo canines i exigeix mà dura contra l'incivisme

Redacció
12 de maig del 2016
Actualitzat a la 13:38h
Postius ha proposatn un canvi de l'ordenança
Postius ha proposatn un canvi de l'ordenança | CiU
El Grup Municipal de Convergència i Unió exigeix mà dura contra els propietaris de gossos incívics i reclama l'aplicació estricta aplicació de l'ordenança municipal sobre la protecció, tinença i la venda d'animals amb l'objectiu de combatre la proliferació de deposicions i miccions canines en els espais públics, carrers, jardins i parcs de la ciutat.
 
Toni Postius ha explicat en roda de premsa que l'existència d'excrements de gossos és una de les principals queixes que traslladen els ciutadans i comerciants quan es tracta d'enumerar les deficiències en matèria de neteja d'espais públics de la ciutat.

Aquesta situació pot comportar problemes de salubritat i un risc per a la salut, tenint en compte que són molts els parcs infantils de la ciutat on els nens i nenes han de conviure en el seu espai de jocs amb les femtes que no són recollides pels amos dels animals, ha alertat.

"Davant l'actitud incívica d'alguns propietaris de gossos demanem mà dura per tal que aquests prenguin consciència de la necessitat de contribuir a tenir una Lleida més neta amb una actitud responsable", ha argumentat Postius.

Davant aquesta situació, el Grup CiU plantejarà a la propera Comissió de Polítiques de Gestió quatre mesures clares per combatre aquesta problemàtica. En primer lloc, tolerància zero davant l'incivisme dels amos de gossos i, en aquest sentit, reclama aplicar amb contundència l'ordenança municipal i actuar especialment en aquells llocs més sensibles, com són places i parcs infantils. Així, ha mostrat la seva sorpresa que davant una problemàtica tan estesa a la ciutat només s'hagin registrat un centenar de sancions l'any passat.

En segon terme, planteja modificar l'ordenança municipal per incloure la realització de treballs de neteja com a alternativa a l'obligació del pagament d'una sanció econòmica. Aquesta fórmula s'ha endegat amb també en altres municipis com Cornellà o recentment, Madrid, per tallar d'arrel l'incivisme tenint en compte el seu efecte pedagògic.

D'altra banda, Postius proposa habilitar més àrees d'esbarjo canines vallades i endreçades a tots els barris de la ciutat perquè els animals puguin efectuar les seves deposicions i miccions.