Lleida honora Sant Anastasi

La cultura popular ha lluït en el seguici i l’ofrena floral al patró de la ciutat, amb la participació de centenars de lleidatans a l’Eix i a la plaça de Sant Joan

Redacció
11 de maig del 2016
Actualitzat a les 16:27h
El patró de Lleida, Sant Anastasi
El patró de Lleida, Sant Anastasi | Paeria
Lleida s’ha bolcat aquest dimecres en la celebració dels actes en honor a Sant Anastasi, patró de la ciutat. Centenars de lleidatans i lleidatanes han sortit al carrer per veure el seguici de cultura popular que acompanya la imatge del sant fins a la plaça de Sant Joan on es fa l’ofrena floral.

Els actes han començat amb el seguici d’anada a ofici, des de la plaça de la Paeria fins a la Catedral. La corporació municipal ha estat acompanyat pels gegants de la ciutat, els Macers, la Bandera, les pubilles, els Heralds i Signífers amb el Penó i les Trampes i, finalment, la Banda Municipal.

El seguici ha donat pas a la Missa solemne en honor al patró, que ha presidit el bisbe de la Diòcesi, monsenyor Salvador Giménez. En l’eucaristia, amb el Petit Cor de la Catedral de Lleida, s’han cantat els antics goigs en lloança a Sant Anastasi. Mentre, els diferents grups culturals participants s’han concentrat a la plaça de la Catedral, perquè en acabar la missa, hi ha hagut una ballada conjunta de totes els elements i els balls del seguici quan surt la imatge del sant. Cada any és portada per una entitat diferent.

Enguany, l’encarregada de fer-ho ha estat el Club Esportiu Inef Lleida Rugby. Així, amb la Banda, i la Cobla de Ministrers que acompanyen les autoritats, s’ha donat inici a la desfilada per l’Eix, amb la Colla infantil dels Diables de Lleida i el Ball de Diables han obert pas.

Posteriorment, li han seguit el Ball de Bastons del Centre Cultural Lleidatà de Dansaires, el Ball de Moros i Cristians, els Bastoners del Pla de l’Aigua, el Ball de Cavallets, els Capgrossos i els Gegants de la Paeria, els Signífers i Penó, les Trampes, les Pubilles, la Cobla de Ministrers, la imatge del sant, el bisbe i les autoritats eclesiàstiques, els Macers, la Corporació Municipal, la Banda Municipal, l’Àliga del Grup Cultural Garrigues, els Castellers de Lleida, la Festa de Moros i Cristians, la FAV, diverses entitats de Cultura Popular i les Cases Regionals. A la plaça de Sant Joan, s’ha fet una ballada conjunt de tots els elements festius.

El bisbe de Lleida, acompanyat de l’alcalde i la tinent d’alcalde i regidora de Cultura, Montse Parra, ha saludat la ciutadania i l’ha convidada a gaudir de la festa, fent al·lusió a la convivència i l’harmonia.