Consells pràctics de com vestir quan plou

Vestir còmode i elegant quan està plovent requereix una mica de planificació prèvia

La pluja i l'elegància no estan renyits
La pluja i l'elegància no estan renyits
Ester Terés
10 de maig del 2016
Actualitzat a la 1:00h
Diuen que al maig cada dia un raig i aquest mes sembla que els dies grisos i de pluja ens acompanyaran unes quantes setmanes.
 
Acostumats al sol, quan plou tot és una muntanya. Fa mandra encetar el dia, aixecar-se del llit i vestir-nos per rebre la pluja. Definitivament pot ser difícil vestir-se els dies on l’aigua és la protagonista ja que hi ha moltes coses a considerar. Quins són els millors materials per protegir-se l’aigua? Vestir còmode i elegant quan està plovent requereix una mica de planificació prèvia. A continuació et donem alguns consells pràctics de com vestir els dies de pluja.
 
- Parts de dalt. El dia comença gris, així que aixeca l’ànim i posa’t la teva brusa/camisa preferida o alguna peça de color. Un color vibrant ben contrastat o una peça que et faci sentir bé és un petit detall que marca una gran diferència.
 
- Parts de baix. La millor opció per aquests dies són els pantalons de tub. Els camals estrets fins al turmell permeten evitar que els baixos es mullin i queden especialment bé amb sabates o botes d’aigua. Si a més són texans revestits o encerats - amb aspecte i tacte del cuir - encara millor, ja que en aquests teixits l’aigua rellisca. Un material tan elegant com polit i una bona alternativa per suportar una esquitxada en un dia plujós.
 
- Sabates amb sola gruixuda de goma. Tingues cura dels materials que fas servir quan plou. Segurament ja n’ets conscient, però per si de cas et recordem que la camussa o la pell girada estan fora dels límits de la pluja perquè l'aigua en general les fa malbé. La pell que no ha estat tractada amb un protector es danya fàcilment per l'aigua. Per tant, evita aquests tipus de materials així com les soles de cuir, a més d’acabar moll (la pell és porosa i absorbeix l’aigua) faràs malbé les sabates afavorint l’envelliment i deformant-les. No t'arrisquis i tria un calçat amb soles de goma.
 
- Alternatives al calçat convencional. Les botes d’aigua, sí o no? Són pràctiques si vas caminant a la feina i si vols mantenir els peus secs. No obstant això, si has de passar el dia a l’oficina, emporta’t un calçat de recanvi. Estar en una oficina 8 hores amb unes botes de pluja, a més d’incòmode, és un pèl ridícul.
 
- Jaquetes. Una gavardina clàssica sempre és perfecta en temps plujós. Fins al genoll i més aviat ampla per si a sota vols portar l’americana o l’uniforme. Aquesta peça és molt útil a l’hora de protegir-te de les gotes i si està tractada contra l’aigua millor que millor. La gavardina és un article imprescindible i essencial en tots els armaris, a més de pràctica, és còmoda i aporta un punt distingit sigui quina sigui l’ocasió, especialment quan plou.
 
- Accessoris. No inverteixis massa diners en un paraigua. Com que no estem acostumats a portar-ne, en la majoria dels casos, acaben oblidats entre els diferents establiments que visitem. Un barret d'ala ampla també és una alternativa intel·ligent. No només podràs domar el cabell sinó que et protegirà de la pluja i de les esquitxades. Evita els que siguin de materials delicats, i decantat més aviat per un teixit que pugui suportar una mica de desgast.
 
- Pentinats més còmodes. Controla l’encrespament dels cabells amb productes específics d’acabat tipus espuma o esprais. Un recollit és la millor alternativa a la cabellera, sobretot els dies que els cabells agafen humitat i es bufen més de l’habitual. Opta per una cua, una trena o un monyo. Són una bona solució en dies de pluja.
 
- Dispositius actualitzats. Les aplicacions pel mòbil són molt útils a l’hora de preveure el temps. Descarrega-te’n alguna i que l’aigua no t’agafi desprevingut.
 
No et perdis la següent galeria amb imatges d’inspiració i rep la pluja còmode, elegant i preparat.
 

Pantalons encerats i sabates amb sola de goma

 

Gavardina i un accent de color 

 

Barret i pantalons de tub

 

Jaquetes tractades a prova d'esquitxos i botes d'aigua


Fotos: Getty Images, Leandra Medine, stockholm streetstyle.