CiU acusa el govern de la Paeria de tenir una política de personal «inacceptable»

El grup municipal demana responsabilitat a l'equip de govern en els processos d'oposició a la Guàrdia Urbana

Toni Postius, líder de l'oposició a la Paeria
Toni Postius, líder de l'oposició a la Paeria | CiU
Redacció
08 de maig del 2016
Actualitzat a les 10:43h
El Grup Municipal de Convergència i Unió ha demanat a l'equip de govern responsabilitat i rigor en els processos d'oposició a  la Guàrdia Urbana.

Aquesta petició es fa arran de la sentència del TSJC que conclou que la Paeria va declarar sense raó no aptes a dos aspirants que optaven a quatre places d'agents de la Guàrdia Urbana a les oposicions celebrades el 2013. El tribunal estima íntegrament el recurs d'apel·lació dels dos aspirants i anul·la així una sentència del jutge del contenciós que havia donat la raó a la Paeria.

Tanmateix, aquesta no és la primera vegada que el Grup CiU alerta de la política de personal "inacceptable" que duu a terme l'executiu municipal en aquest cas concret, atès que el passat juliol de 2013 ja va denunciar la manca de transparència en el procés d'oposició. A més, malgrat la impugnació del procés aleshores per part d'un dels participants, la Paeria no va esperar a la seva resolució per no duplicar despeses en cas que prosperin.

"Aquesta qüestió s'hagués pogut resoldre demanant una segona prova mèdica a un professional en cas de discrepància, fet que va obviar l'equip de govern, obrint-se posteriorment un procés judicial que s'hagués pogut evitar", diu la regidora Carme Culleré.

Així, des del Grup CiU es demanarà "responsabilitat a l'equip de govern per la despesa d'haver de fer front a les costes judicials que comporta la sentència dels TSJC, així com que, arribat el cas que els dos aspirants aprovin l'oposició i passin a integrar la plantilla de la Guàrdia Urbana, a banda dels altres 4 que van superar l'oposició de l'any 2013". La sentència ferma del TSJC obliga l'Ajuntament a retrotraure el procés de selecció fins a la darrera prova, que és la del test psicotècnic.

Culleré subratlla que "aquesta sentència posa en dubte els criteris de selecció de personal que duu a terme la Paeria, i que suposarà una despesa que s'hagués pogut estalviar si l'equip de govern hagués actuat amb rigor i transparència". Un cop més, s'evidencia la desídia en temes de personal de l'executiu de la Paeria".

D'altra banda, el passat 3 de maig es va convocar reunió extraordinària de la Comissió de Polítiques dels Recursos, la Seguretat Pública i l'Organització municipal per informar als grups polítics que el mateix dia a la junta de govern local s'aprovaria de forma urgent de la convocatòria de dues places per a la Guàrdia Urbana.

Davant la coincidència dels fets, el Grup de Convergència Unió ha presentat una pregunta a la comissió per tal de conèixer si l'acatament de la sentència dictada pel TSJC té a veure amb la imminent convocatòria de dues places de la Guàrdia Urbana per a l'any 2016.

Alhora es pregunta a l'equip de govern què pensa fer si els dos aspirants aproven l'oposició i passen a integrar la plantilla de la guàrdia urbana.