Junts pel Sí demana a l'Estat el traspàs de la línia de tren Manresa-Lleida

La proposta també inclou altres demandes per reduir el preu dels bitllets del tren AVANT

Redacció
06 de maig del 2016
Actualitzat a les 20:16h
Estació de la Renfe de Manresa
Estació de la Renfe de Manresa | AjM
El grup parlamentari de Junts pel Sí ha impulsat una proposta de resolució al Parlament de Catalunya en que exigeix "el traspàs a la Generalitat de la línia ferroviària de les comarques de Lleida amb el finançament corresponent", que permetria, d'aquesta manera, "articular, de manera efectiva i directa, una estratègia ferroviària de trens lleugers entre Lleida i Manresa".

La proposta també inclou altres demandes per reduir el preu dels bitllets del tren AVANT -que circula entre Lleida i Barcelona- per sota els 0,10 €/Km i flexibilitzar-ne les condicions d'ús. El document demana, entre d'altres, "que es modifiqui a la baixa el preu de l'abonament, tenint en compte que es tracta d'un servei bàsic utilitzat per molts viatgers; i que se'n flexibilitzin les condicions d'ús per tal que els abonaments puguin ser útils més dies i suposin un estalvi real per als usuaris".

La proposta de resolució insta el govern de l'Estat a aplicar les mateixes devolucions en cas de retard tant als bitllets de l'AVE com als d'AVANT, independentment del seu trajecte i dels motius que ocasionen el retard. A més, també demana modificar les condicions de la Targeta Plus en alguns termes, com ara ampliar el termini de formalització; que un cop formalitzat l'abonament l'usuari pugui agafar qualsevol dels trens que fan el trajecte contractat; o que els usuaris de la Targeta Plus puguin disposar dels bitllets integrats de rodalies.