Crespo, home rècord

L'actual porter del Lleida Esportiu és el que té els millors registres de partits sense encaixar des de l'any 2001 comptant la Primera Divisió, la Segona A i la Segona B

Oriol Jové
05 de maig del 2016
Actualitzat a les 17:33h
Ivan Crespo, porter del Lleida Esportiu
Ivan Crespo, porter del Lleida Esportiu | Jordi Echevarría
El porter càntabre del Lleida Esportiu, Ivan Crespo, és l’home que ha deixat la porteria a zero en més partits en un campionat de Lliga, tant de Primera com de Segona A o Segona B, des de l’any 2001. El "gat de Torrelavega" acumula, amb la lliga encara per finalitzar (falten dues jornades), 23 partits sense encaixar de 35 que ha jugat, superant, en aquest aspecte, a porters amb molt de nom que, al llarg d’aquests quinze anys, han jugat en equips punters de l’Estat com Iker Casillas, Victor Valdés, Andrés Palop, Molina,...

Curiosament, justament aquest any, Crespo té la competència en el porter eslovac de l’Atlètic de Madrid, Jan Oblak, que, actualment, acumula els mateixos partits sense encaixar. De fet, va ser el passat 31 de gener quan apareixia, al programa radiofònic Fem lo Lleida, la dada sobre el fet que el Lleida era l’equip amb més partits deixant la porteria a zero de tot el futbol professional a l’Estat espanyol, juntament amb l’equip que entrena el ‘Cholo’ Simeone, dada que encara ara es manté, havent estat el Lleida, fins i tot, per davant en algunes jornades dels matalassers i la resta dels 120 equips que conformen els tres nivells del futbol estatal.
 
La temporada 2000-01 a aquestes alçades, és a dir, passada la jornada 36 del campionat, Armando, porter de Cadis (i que ho seria posteriorment també de l’Athletic), acumulava 26 partits sense encaixar en els mateixos partits jugats que Crespo aquest any, 35, i acabaria la lliga sumant-ne 27. Des de llavors, el porter del Lleida d’aquesta temporada és el líder en aquest rànquing superant qualsevol dels equips de Primera, Segona A i els quatre grups de Segona B.

Ho és, però, empatat amb dos més. Per una banda, amb Santiago Lampón, porter de la UD Vecindario la temporada 2003-04, que a aquestes alçades també en duia 23 (acabaria la lliga amb 24). També és seguit per Claudio Bravo (Barcelona 2014-15), que en sumava 22 al final de la jornada 36, i acabaria la lliga amb 23, o per Reinke (Murcia 2002-03), que n’acumulava els mateixos. Per l’altra banda, amb l’Atlètic de Madrid d’aquesta mateixa temporada, amb les xifres ja esmentades. I això sense comptar, òbviament, el partit de la jornada 34 que se li va donar per guanyat (0-1) al Lleida per l’expulsió de la categoria de l’Huracán.
 
Aquesta dada surt de l’estudi dels resultats de les 1.952 plantilles que han estat a Primera, Segona A i Segona B en aquest interval de temps, des de la temporada 2000-01. I és que, si per una cosa ha destacat el Lleida enguany, ha estat per la solidesa defensiva que l’ha portat a sumar molts punts al llarg de la temporada. No en va és l’equip menys golejat del grup III de Segona B i el segon ajuntant els quatre grups, amb 20 gols. És més, es tracta de la temporada que menys gols ha encaixat el Lleida en la història, igualat únicament per la 1992-93, en què la Unió Esportiva, entrenada per Mané, va pujar a Primera Divisió.